VG debatt - inlägg sedan 18/5 kl 0.00


Claes Lindquist, Malmö - torsdag 18 maj 2017 kl 0.30
Alf, bra iakttagelse!

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - torsdag 18 maj 2017 kl 7.16
Tre av fyra bottenkonkurrenter (KFF, ÖSK & HBK) har hitintills förlorat i omgång nio. Seger eller minst oavgjort ikväll gör att vi håller näsan ovanför vattenytan ytterligare någon vecka...

Johan Nilsson, Göteborg - torsdag 18 maj 2017 kl 9.40
Jävla ångestmatch i kväll. Påminner om läget inför hemmamatchen mot Örebro 2004, då vi bara hade tre poäng (tre oavgjorda) efter åtta omgångar. Den gången lossnade det och vi vann med 3-0. Skillnaden var att det faktiskt kändes som att Elfsborg var på gång den våren, vi spelade bra och alla bara väntade på att målen och segrarna skulle komma. Vi hade en ung, ny tränare (han hette Magnus Haglund) som var energisk och hade massvis av idéer.

Årets IFE är än så länge sorgligt identitetslöst, man har ingen tydlig känsla av vart vi är på väg. På pappret ska vi förstås vinna i kväll men det här laget är kapabelt att släppa in fyra mål även mot AFC.


Peter Olsson, Borås - torsdag 18 maj 2017 kl 9.45
Det enda som oroar mig inför ikväll är att AFC har en nolla i sin vinstkolumn. För varje match som går, så kommer de närmare att få plita dit en etta.

Lennart Odhström, Umeå - torsdag 18 maj 2017 kl 10.21
För första gången på år och dag så tror jag inte på seger, hoppas gör jag fortfarande.

Lars Alexandersson, Linköping - torsdag 18 maj 2017 kl 10.41
Ångestmatch var ordet.

I kväll struntar jag i hur det ser ut, vem som leder laget och vilka som spelar - bara det blir tre poäng.


Lennart Odhström, Umeå - torsdag 18 maj 2017 kl 11.13
Är det spelmaffian som ligger bakom våra dåliga insatser?

IFK-AIK inställd efter spelfusk. Aftonbladet


Johan Nilsson, Göteborg - torsdag 18 maj 2017 kl 11.20
Bra att förbundet agerar men: HELVETE! Att vi ska behöva ha den skiten i svensk fotboll!

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - torsdag 18 maj 2017 kl 12.43
Anders Svensson tränar ju som bekant med laget igen. På frågan av SVT:s reporter om han kan tänka spela svarar Anders, -"NEJ, jag skall inte spela igen" (med ett flin...), och sen tränarfrågan om han skall sitta på bänken vid matcher blir svaret - "nej, inte än"...

Intressant!

SVT


Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - torsdag 18 maj 2017 kl 12.49
Vårgårdas lite ironiska fråga är provocerande, men inte desto mindre förståelig. Det är otrevligt att inte kunna vara säker på om olika lags genomklappningar, liksom oväntade matchresultat beror på sportsliga svagheter eller något annat. Måtte bara inte någon av de hittills spelade matcherna i allsvenskan vara fixade på förhand!

Johan Nilsson, Göteborg - torsdag 18 maj 2017 kl 13.14
Jan Ericsson: Det här är fel forum, men jättebra att du drar i en annan röta (Svenska Institutet).

Gert Björnalm, Borås - torsdag 18 maj 2017 kl 18.09
Hej och hå! Nu blåser det friskt. Supportrar som föredrar värdelösa vårgräsplaner framför konstgräs och andra som vill ha tillbaka Kjetil Pedersen. För min del har jag inte slutat att gå på matcherna, men då skulle jag fundera på det. För mig är inte resultat allt, själen är viktigare. Elfsborg är lirarnas lag! Vill jag hålla på ett högkvalitativt lag där resultaten är bättre kan jag välja fritt på TV:n bland europeiska topplag. Eller om jag vill se fysiska krigare hellre än nåt annat finns det andra lag väster om oss. Men jag går på matcherna därför att jag bryr mig, inte för att kvaliten eller resultatet alltid är på topp.

Sen är det en tung säsong på alla sätt just nu för mig som håller på Elfsborg och Mariedal... Men det kan fortfarande vända!!


Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - torsdag 18 maj 2017 kl 19.39
Vad är det som händer på Borås Arena?

Lennart Odhström, Umeå - torsdag 18 maj 2017 kl 19.46
Nu har jag sett det sämsta laget i Allsvenskan och inte ens mot dessa kan Elfsborg spela ut. 0-1 efter första halvlek.

För övrigt anser jag att AFC blr förstöras.


Peter Olsson, Borås - torsdag 18 maj 2017 kl 19.58
Om 45 minuter vet vi om många vaknar glada imorgon för att Elfsborg vände och vann... eller för att Haglund fått sparken...

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - torsdag 18 maj 2017 kl 20.57
Okej. Seger. Men.....om seger på hemmaplan mot tabelljumbon sitter så långt inne är det tamigsjutton allvar nu!

Erik Nilsson, Linköping - torsdag 18 maj 2017 kl 21.36
Pust, med kniven mot strupen gjordes till slut vad som krävdes. Det satt hårt inne.

Ögonblicksminne från slutet av matchen: Horn tycker det är en bra idé försöka dribbla bort tre AFC-backar. Samtidigt är Joakim Nilsson sista utpost mot 2-3 kontringssugna AFC-spelare. Med sådana vänner krävs inga fiender.


Hasse Ekdahl, Borås - torsdag 18 maj 2017 kl 21.43
Lasse Nilsson har gjort 3 mål på 20 minuter....2 mot Öfk och 1 mot AFC :)

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - torsdag 18 maj 2017 kl 22.01
4.886 åskådare. På hemmaplan. Som sagt.....allvar nu!

Mattias Palm, Borås - torsdag 18 maj 2017 kl 22.48
Det var inga 4800 åskådare, är förvånad om det var fler än hälften av den siffran. Jag och min bänkgranne gissade på dryga 2000pers. Riktigt uselt att inte våga stå för den egentliga siffran.

Med detta spelet ser det inte ljust ut, det är nog tur för Elfsborg att det verkar finnas många dåliga lag i allsvenskan denna säsong. Tre av dem ska vi nog mäkta med att ha efter oss.

Det känns inte roligt att titta på Elfsborg just nu. Det lyser disharmoni lång väg.


Kent Carlsson, Sandhult - torsdag 18 maj 2017 kl 22.57
Seger men ändå, Ericson fångar läget med orden "allvar nu" det är bara att hålla med.

Lars Johansson, Mölnlycke - torsdag 18 maj 2017 kl 23.06
Hej alla guliganer! Ur alla kriser kommer man starkare ut, mer sammansvetsade och mer målmedvetna. När allt inte går som planerat ökar trycket på sammanhålling och samarbete i gruppen så detta scenario kan bara leda till en förbättring. Allt handlar om ledaregenskaper och självförtroende. Vi har haft en lugn resa sedan 2005 och nu krisar det lite. Så håll ut alla supportrar och Haglund. I en klubb av Elfsborgs kaliber kan jag bara säga: -Det ordnar sig. Inget guld i år men hårt arbete och talang lönar sig alltid.

Kent Carlsson, Sandhult - torsdag 18 maj 2017 kl 23.25
Kriser löser sig inte av sig själv, utan måste hanteras.
Hur man hanterar kriser avslöjar också hur bra ledare man är. Alla kan leda i framgång, men den verkliga ledarförmågan prövas i motgångens stund.

Anders Täreby, Steninge - fredag 19 maj 2017 kl 0.14
Så viktig seger! Vi får vara glada för 3p idag med tanke på situationen och sargat självförtroende hos ganska många spelare.

Kul att Lasse får avgöra, jag tycker Haglund ska starta med Frick/Lasse på topp mot Jönköping. Också kul att se Bajrami på gång igen, han har en positiv trend.

18 insläppta och 18 gjorda på 9 matcher... det är både flest gjorda och flest insläppta i hela serien. Måste vara unikt.

Jörgen Horns insats i samband med straffen är riktigt klantig.


Kenneth Nygren, Sjuntorp - fredag 19 maj 2017 kl 6.21
Idag konstaterar jag bara: Yes, tre poäng!

Johan Nilsson, Göteborg - fredag 19 maj 2017 kl 8.39
Tänk att Lasse Nilsson är allas hjälte igen. Det hade man kanske inte trott. Han har varit rädd hånad de senaste åren.

Jag skrev igår om ångestmatchen mot Örebro 2004. Den som löste upp knutarna den gången, med två av de tre målen, var - Lasse Nilsson.


Peter Olsson, Borås - fredag 19 maj 2017 kl 9.24
Otroligt glad över att det är Lasse som får avgöra igen. Om jag utläser statistiken rätt, så är han nu på delad 9:e-plats som Elfsborgs bästa målskytt genom tiderna och har bara 2 mål upp för att tangera Anders Svensson. Han har även Ove Grahn inom räckhåll.

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - fredag 19 maj 2017 kl 13.52
Ja, Lasse är en matchvinnare. Och en rutinerad krigare. Behövs i dagens lag.

Christer von Zweigbergk, Viskafors - fredag 19 maj 2017 kl 14.05
Plötsligt har de tystnat - ropen på Haglunds omedelbara avgång. Tänk vad ett mål kan förändra!

Om Lasse Nilssons skott INTE hade gått i mål så gissar jag att kravet på avgång skulle dominerat kommentarerna. Är det verkligen så att det är Haglunds förtjänst att det blev mål, och att det därmed ger honom fortsatt alibi? Om Lasse hade missat, hade det då varit Haglunds fel?

Vart jag vill komma till är att målet i sig inte på något sätt borde förändra kraven på avgång. Spelet i går var inte bra och att Elfsborg t.o.m. har stora svårigheter att besegra detta särklassiga bottenlag visar inte på något sätt att man är på rätt väg.

AVGÅ HAGLUND!


Kent Carlsson, Sandhult - fredag 19 maj 2017 kl 15.12
Ljusglimtar! Lundevalls hörna och J Nilssons vältajmade nick vid kvitteringen.
L Nilssons segermål, lågt förbi en back som skymmer egen målvakt gör det i princip otagbart. L Nilsson tycks vara i ett flow och han blir därmed ett viktigt vapen i jakten på fler segrar.
Orättvist! Olsson fick negativ kritik MEN hans roll på innermittfältet är sannerligen inte lätt. Jebali ligger mycket offensivt stora delar av matchen nästan som en extra forward och Olssons uppspelsvägar blir därmed ofta blockerade av motståndarna. Det är bättre (och säkrare) att i nuläget spela med innermittfältarna på linje.
Slutligen vill jag ännu en gång upprepa Ericsons ord det är "allvar nu"

Herman Thorell, Dalsjöfors - fredag 19 maj 2017 kl 17.06
Lasse Nilsson visar i Cmore-intervjun att det är en riktig surdeg som jäser i föreningen. Så läser jag hans ironiska tonfall i alla fall. Jag saknar lite öppenhet och transparens i föreningen, det läge som är nu spär bara på spekulationerna kring såväl Haglund som spelartruppen.

Gert Rehn, Göteborg - fredag 19 maj 2017 kl 22.07
Den mycket tacksamma segern igår förtar inte intrycket jag har haft länge nu, att Elfsborg måste vara Allsvenskan mest lättlästa läg. Uppspelen har i princip två vägar, via Simon Olsson eller Kevin. Jag tycker att Simon får oförtjänt med kritik, det är inte i huvudsak hans fel att han försätts i nästan omöjliga situationer allt som oftast. Det måste vara tränaren som bestämt detta. En seger mot sämsta laget förtar inte intrycket att det behövs förnyelse i spelupplägg och kanske också i träningen.

Christer von Zweigbergk, Viskafors - fredag 19 maj 2017 kl 23.12
Vart tog ni vägen, alla ni som liksom jag, uppmanade Haglund att avgå för mindre än en vecka sedan? Var Lasse Nilssons mål mot AFC skillnaden? Om så är fallet så tycker jag att ni måste börja fundera på varför ni vänder kappan efter vinden. Tycker ni fortfarande att Haglund ska avgå eller ångrar ni att ni över huvud taget vågade visa upp er åsikt här på forumet?

Odhström, Hasse Ekdahl, Peter Olsson, Jan Ericsson, Kurt Nilsson m. fl. tyckte att Haglund ska bort men efter Nilssons mål verkar det som att allt är förlåtet. Är det så? Det skulle vara intressant att veta var ni står i dag. Var jag står är det väl ingen som inte vet...


Hans Josefsson, Storvreta - lördag 20 maj 2017 kl 0.06
Allt är förlåtet. Alla ska alltid vara kvar. Och Lasse Nilsson ska alltid börja på bänken, så får Haglunds fingertoppskänsla avgöra när han behöver komma in och avgöra.

Lennart Odhström, Umeå - lördag 20 maj 2017 kl 11.08
CvZ>> Jag anser fortfarande att beslutet om att ta tillbaka Haglund var fel och att klubbledningen till varje pris vill ha honom kvar gör mig less.

Publiken har röstat med fötterna, men ingen i ledningen bryr sig. Var det runt 3 000 på plats senast? Det var i alla fall inga 4 800.

Inte ens mot det som måste vara den sämsta nykomlingen i Allsvenskan någonsin, åtminstone sedan 1966, klarade Elfsborg av att försvara sig. Det var ju mer guds försyn än försvarsspel som förhindrade fler mål bakåt.

Som tur var det en kass domare som missade det mesta. Joakim Nilsson ska vara gladast eftersom han strax innan kvitteringen hade fått rött kort om det varit en annnan domare. En försvarinsats som var lika klumpig som när AFC får straff.

Jag har hållit på Elfsborg i drygt 50 år ,men ALDRIG tidigare har jag känt mig så uppgiven som nu. Orsak? Läs Gert Rehns inlägg tidigare idag.

För övrigt anser jag att AFC bör förstöras.


Göran Holtstrand, Borås - lördag 20 maj 2017 kl 11.11
Jag tycker att Haglund ska bort nu och ersättas med Tobias Linderoth och Anders Svensson som assisterande.

Jonas Claesson, Bottnaryd - lördag 20 maj 2017 kl 11.14
Det finns väl ingen som vågar skriva något eftersom det finns risk att bli idiotförklarad av riddare i skinande rustning om man råkar skriva något riddaren inte håller med om. Eller ännu värre, om någon råkar använda ett invektiv riddaren inte tycker om.

Kent Carlsson, Sandhult - lördag 20 maj 2017 kl 15.21
Jag har hållit på Elfsborg i 60 år. Tyvärr verkar vi den senaste tiden gått från en seriös och aktad idrottsförening till en sorlig fars som påminner om en dokusåpa.
Skall anseendet återupprättas så är det fler än Haglund som behöver gå.

Christer von Zweigbergk, Viskafors - lördag 20 maj 2017 kl 16.41
Jonas Claesson: man behöver inte vara en riddare i skinande rustning för att reagera på ditt ibland något onyanserade språkbruk. Det skulle nog inte vara fel med lite självkritik ibland (vilket gäller även mig, dock inte vad gäller språkbruket).

Detta är ett debattforum och det innebär att man får fritt uttrycka sina åsikter under förutsättning att man inte går över de gränser som kännetecknar debatter i god anda.

Let's keep up the good spirit!


Jan-Ove Sjöberg, Varberg - lördag 20 maj 2017 kl 21.42
Bottenlagen fortsätter gå kräftgång...

Kan vara bra för oss!

En fråga? I ett debattforum, får man inte svära, skriva kuken eller skevknullad och så vidare?

I min värld är det självklart och ger en tydlig bild av engangemanget som finns!


Herman Thorell, Dalsjöfors - lördag 20 maj 2017 kl 21.56
Jag instämmer i att kuken och skevknullad i allra högsta grad kan accepteras i ett sådant här forum. Vi är alla vuxna och kan läsa, sortera eller möjligtvis scrolla ned ett snäpp när det inte passar.

Lennart Odhström, Umeå - lördag 20 maj 2017 kl 21.58
Enligt mitt förmenande kan man skriva på "franska" när det kokar över.

Allt måste ses i sitt sammanhang.

På måndag kanske det kan bli 5 000 om J-Södra har med sig 1 000 supportrar, det är ju deras kortaste bortaresa.


Christer von Zweigbergk, Viskafors - lördag 20 maj 2017 kl 22.46
Jag får väl försöka bli lite mer engagerad då men det förvånar mig att det tycks vara helt OK att uttrycka sig så för att understryka något man inte gillar. Jag tycker att de som skriver så visar brist på förmåga att göra sig förstådda utan dessa förbannade rövknullande ståkuks- och fittkommentarer.


Hasse Ekdahl, Borås - lördag 20 maj 2017 kl 22.49
Jonas C, J-O Sjöberg och Herman T...nu får ni skärpa er..annars skriver jag inte någonting trots att jag sponsar Vigule år efter år..

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - söndag 21 maj 2017 kl 1.23
Christer - jag har såklart inte bytt åsikt pga senaste segern. Skrev efter den matchen att om en seger mot sista laget på hemmaplan sitter så långt inne borde alla inse att läget är allvarligt. Står för det. Just nu känns det som om vi haltar vi fram. Det håller inte i längden även om vi säkert kommer att vinna en del matcher oavsett.

Lennart Odhström, Umeå - söndag 21 maj 2017 kl 9.32
Som med allt här i livet så ska man inte missbruka saker, inte heller "franska ord". Ett alternativ är att använda,

Nu något seriösare.

Oavvsett om man nu vill byta tränare eller inte så måste ju alla gulsvarta inse att något måste göras för att få bort krisstämpeln som sitter djupt nu.

Att tro att problemen försvinner bara för att man blundar och tänker och skriver positivt tror jag inte hjälper.

Vad händer när sponsorerna ser att publiken sviker, negativa skriverier i media och dåliga spelinsatser?

Jag befarar ett stort tapp i inkomsterna nästa år och då ligger IFE risigt till eftersom vi har bland de högsta spelarlönerna i Allsvenskan och många spelare på långa kontrakt.

Risken är stor för att vi hamnar i en nedåtgående spiral som kan sluta illa.

Går det att bryta detta i tid?


Magnus Andersson, Borås - söndag 21 maj 2017 kl 10.02
Jag är inte särskilt känslig för grovt språk. Men könsord och grova svordomar utan finess tycker jag inte är särskilt roligt. Att använda lite humor skadar inte heller.

Strunt samma, jag tänker inte vara mer språkpolis än så här och byta över till huvudfrågan hur vårt kära IF Elfsborg mår. Jag är inte på något sätt nöjd med matchen mot AFC, första halvlek var lika dålig som mot Sirius. Skillnaden är att Sirius är ett betydligt bättre lag än AFC. Andra halvlek okej, inte mer än så och det enda positiva jag tar med mig var att det slut blev seger, annars var det ett nytt bottennapp.

Truppen är tyvärr felbalanserad (något som ex-Elfsborgaren Jesper Arvidsson klokt noterade inför matchen mot Sirius). Den defensiva balansen finns inte i laget som krävs på den nivå vi vill att våra Eleganter ska vara. Vi har för få spelare med speed och för många offensiva mittfältare. Det gör att vi inte har tillräckligt bra omställningsspel. Detta speglas t ex i att Jebali ju bara hamnar längre och längre ner på planen och snart är han väl mittback, trots att han största styrka är hans offensiva kreativitet. Att Hauger lämnade har gjort ett stort hål hos oss. Där måste vi förstärka under sommarfönstret och självklart vore Samuel Holmén perfekt i den rollen. Sen tror jag att både Prodell och Frick skulle må bättre av att ha en snabb/kreativ anfallare jämte sig och inte varandra.

Sen ska man inte underskatta min ständiga standardlösning vid motgång, nämligen en comeback av världens bästa fotbollsspelare alla kategorier genom alla tider, Anders Svensson.


Magnus Andersson, Borås - söndag 21 maj 2017 kl 10.20
Sen kan jag ju lägga till att inget av nyförvärven till de senaste två säsongerna, förutom Issam Jebali, höjt laget, utan blivit kompletteringsspelare. Och då blir det i min värld konstigt. De dyra nyförvärven (såvida det inte handlar om unga talanger som Jesper Karlsson) ska gå rätt in i startelvan. Annars ser jag hellre att våra egna unga talanger får chansen.

Erik Nilsson, Linköping - söndag 21 maj 2017 kl 11.53
Håller med om det du säger Magnus. Jag förespråkade själv Jebali bredvid Olsson i en mer traditionell 4-4-2-uppställning. Till en början tyckte jag det såg bra ut. Men det blir mer och mer tydligt att Jebali tänker främst på det offensiva, ofta lämnar Olsson ensam och kanske inte tar de där extra metrarna i hemjobbet som hade behövts.

Däremot tror jag att det rakare 4-4-2 spelet har hjälpt till.

Så nått sånt här skulle jag kunna tänka mig:

Jebali - Frick

Lundevall - Dyer - Olsson - Bajrami

Lundqvist - Nilsson - Horn - Manns

Kevin

Så egentligen tillbaka till ursprungsformationen men lite mer 4-4-1-1 än 4-5-1 med både Olsson och Dyer defensiva.


Herman Thorell, Dalsjöfors - söndag 21 maj 2017 kl 18.53
Ja, språkbruket engagerar nästan lika mycket som Haglund. Visst kan ord som ***** och *********** missbrukas, men det gör det väl knappast här?

Det är märkligt att vi inte får ut mer av Jebali och Dyer i år. Används de rätt? Tycker Eriks idé ser bra ut!

Bertil Lindh, Trollhättan - måndag 22 maj 2017 kl 7.33
Då var man åter i Sverige efter en tuff helg på Lökkens badhotell i Danmark. Fantastiskt ställe med supergod mat. Lyckades se torsdagsmatchen mot Athletic live. Ingen höjdartillställning men IFE jobbade hela matchen på ett hyfsat sätt o framförallt så slutade man aldrig att springa. Tycker att Randrups första halvlek var super liksom Adams 2:a halvlek. Hoppas denna match gav lite mer självförtroende och att denna används i kvällens match mot J Södra. Statistiskt sett är ju J Södra vårt verkliga bogey-team, men någon gång skall det vända o då gärna ikväll. Vi kommer 4 st ikväll o vi är alla tända på 3 poäng. Ikväll viker vi inte ner oss utan kämpar hela matchen ut. Hoppas vi inte är ensamma på läktaren ikväll.

Peter Olsson, Borås - måndag 22 maj 2017 kl 8.35
Erik N: I dagsläget krävs det att Randrup har ett brutet ben för att Manns skall gå före honom i min värld. Randrup var väl egentligen Elfsborgs enda spelare som kom undan med en godkänd insats mot AFC, han var ju överallt.

Kent Carlsson, Sandhult - måndag 22 maj 2017 kl 10.38
Enligt BT så spelar Jebali forward och Dyer tar plats på innermittfältet. Får se om Dyer hittar rätt i positionsspelet det är nog en förutsättning för att vi skall kunna straffa Jönköping.
I övrigt att notera är att Nilsson trots sitt flow inte är med i startelvan. Hade han inte gjort målen mot Östersund och Eskilstuna så hade det väl varit svårare för Bosse Johansson att rädda kvar sin kompis Haglund. Men som bekant "Otack är världens lön"

Christer von Zweigbergk, Viskafors - måndag 22 maj 2017 kl 11.37
Att en svår schism har pågått en längre tid och fortfarande pågår mellan Lasse Nilsson och Haglund är nog inte bara ett elakt rykte. Själv har jag mycket trovärdig information om att så är fallet och det är inte så svårt att se och höra när man lyssnar på intervjuer med Lasse. Att han inte får spela från start skulle annars vara en gåta men nu är det uppenbart att han inte ens skulle få starta om han skulle göra 4 mål i slutminuterna mot IFK Göteborg...

Johan Nilsson, Göteborg - måndag 22 maj 2017 kl 12.27
Om det finns en konflikt så är den från senare år. I grunden har de ett varmt förhållande. Haglund tog sig an Nilsson väldigt mycket när den förstnämnda var ny tränare och den sistnämnda en ung lovande forward. På den tiden var Lasse känd som en duktig men väldigt ineffektiv spelare, en chanssumpare av rang. Jag har sett de två ensamma ägna långa stunder efter träning (Ryavallen 2004) med att nöta avslut. Haglund tog också hem Nilsson på lån när utlandskarriären gick knackigt.

Självklart kan det ha blivit en spricka mellan dem senare. Men jag tror att Lasse bara vill spela, som alla. Det är verkligen inte samma sak som en schism.

En annan sak: Lasse har varit utdömd av många Elfsborgssupportrar de senaste åren. Så sent som i vintras var många vansinniga på Haglund för att han lät Lasse starta i en träningsmatch. Nu hyllar man i stället Lasse och är vansinniga för att Haglund *inte* låter honom starta.


Erik Nilsson, Linköping - måndag 22 maj 2017 kl 15.04
Peter: För mig får gärna Randrup starta. Jag tycker också att han gör det bra. För mig är han och Manns ganska jämna men jag ser fortfarande Manns som en spelare med större potential.

Faktiskt så snurrar en mer galen idé ang. Randrup i mitt huvud. Vad är han? Jo en laglojal grovjobbare med få riktiga spetsegenskaper men heller inga större brister. Kan han spela defensiv mittfältare månntro?


Kurt Nilsson, Skyttorp - måndag 22 maj 2017 kl 15.05
Jag tycker fortfarande att Haglund ska få sparken,det märktes tydligt i tv-rutan mot AFC att harmonin mellan spelarna och Haglund inte är den bästa,speciellt vid byten när man brukligt klappar om varann o tackar för matchen,AFC är ett uselt fotbollslag som Elfsborg klarar med ett nödrop,Lasse Nilsson är uppenbarligen i form och borde få spela från start närmaste macherna-Lennartsson fick sparken väldigt kvickt ,trots att Elfsborg var betydligt bättre då-----Nää--iår blir det att klara kvalstrecket o kavla upp ärmarna för nytt kontrakt ,fan ,det var bättre förr

Christer von Zweigbergk, Viskafors - måndag 22 maj 2017 kl 17.45
Vart tog "mitt " Elfsborg vägen?

Jag blev i tidiga år fostrad in i Elfsborgsfamiljen tack vare min far som tog mig med på min första match redan 1950. Jag har alltså varit laget i mitt hjärta trogen i 67 år. I slutet av 60-talet och början av 70-talet var jag verksam som ledare i Elfsborgs ungdomssektion och har (sagt med viss stolthet) bl.a. varit delaktig i att ge Lennart Nilsson och Henry Larssons son Stefan grundläggande fotbollsuppfostran.

Tyvärr kan jag konstatera att det som en gång var "mitt" Elfsborg inte längre är det och jag kan sorgset konstatera att det, som Kurt Nilsson brukar uttrycka det, var bättre förr. Dagens Elfsborg är som en sluten sekt som inte ger sin publik och alla dess trogna anhängare någon insyn i vad som försiggår i klubben. Naturligtvis är jag medveten över att transparensen inte kan vara total MEN den skulle kunna vara mycket bättre, ja det kan man t.o.m. kräva. Varför kan man inte åtminstone göra ett försök att vara ärlig när det gäller publiksiffrorna? När man uppger vad man kallar "dagens publiksiffra" så ska man göra just det och inget annat. Hur många var fysiskt på matchen? När publiksiffran meddelas är det många som med ett uppgivet leende bara skakar på huvudet och resignerar. Varför är det så? Det är inte lönt att fråga för man får inga svar. Bedrövligt.

Man verkar inte inse att man sakta men säkert undergräver det ena förtroendet efter det andra när man nonchalerar sina anhängare och inte på något sätt vill berätta vad som pågår och varför. Alla har försetts med vad man på advokatspråk brukar kalla yppandeförbud och jag tror tyvärr att man kommer att förlora både supporters, publik och sponsorer i takt med att man alltmer fjärmar sig från verkligheten.

Nu så här på ålderns höst känner jag sorg när jag ser att dagens Elfsborg är på väg att tro att man är större än själva fotbollen.


Christer von Zweigbergk, Viskafors - måndag 22 maj 2017 kl 19.38
Publiksiffra i dag: nästan 6.000! Om man ser dubbelt kanske...

Christer von Zweigbergk, Viskafors - måndag 22 maj 2017 kl 20.53
Härligt med en nollen hålla!👏

Lennart Odhström, Umeå - måndag 22 maj 2017 kl 20.57
Trevande start, men aldrig riktig panik.

Bakåt- sidspel nästan utrotat. Efterhand började Elfsborg spela fotboll.

Daniel Gustavsson och Jebali mina toppar idag.

Lite tur med en del mål, men bra lag har tur. .

Nöjd med ännu en seger, men har jag ändrat mig om tränarbyte?

Svar nej.


Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - måndag 22 maj 2017 kl 20.59
Härlig seger!

Förbryllande bara att det hittills fallit 39 mål i Elfsborgs 10 matcher. Ett snitt på nästan fyra mål per match. Måste vara helt unikt? Och vårt lag fortsätter varva storvinster och storförluster, utan att man riktigt hänger med i svängarna. Instabilt sa Bill. Jätteomväxlande sa Bull...

Men ingen kan ta ifrån oss att vi gjort överlägset flest mål av alla lag så här långt. Och nu har faktiskt ett lag släppt in fler än vi.

Herman Thorell, Dalsjöfors - måndag 22 maj 2017 kl 21.20
Den här säsongen är ju helt overklig.

Kent Carlsson, Sandhult - måndag 22 maj 2017 kl 21.21
Med Dyer och Olsson på innermittfältet kom vi rätt i positionerna och därmed ett stabilare (och vinstgivande) spel.
Om jag ändrat mig i tränarfrågan så är svaret nej.

Erik Nilsson, Linköping - måndag 22 maj 2017 kl 21.23
Det såg stabilt och bra ut idag! Mittfältet blev äntligen balanserat. Hoppas nu att det håller i sig och att vi även klarar av det mot bättre lag än J-södra.


Kenneth Nygren, Sjuntorp - måndag 22 maj 2017 kl 21.42
Så där skall det se ut, det var välbehövligt! Nu pekar mungiporna uppåt igen. Fast det är ju när man tror laget är på G som käftsmällarna brukar komma, så nu blir det väl torsk mot Gråvitt!

Johan Nilsson, Göteborg - tisdag 23 maj 2017 kl 8.26
Det var inte bara tre poäng som landade igår utan även nya Offside - med ett 18-sidigt reportage om Elfsborg. Under rubriken "Tre män och en baby" följer tidningen IFE:s ledartrojka - Andreasson, Johansson, Haglund - under försäsongen och fram till fjärde omgången av Allsvenskan. Vinkeln är ungefär "Det är inte samma drag runt Elfsborg längre, vad ska ni göra för att återigen bli den stora utmanaren?"

Intressant nog avslutas alltså reportaget precis innan vårens stora kris i klubben ... Ni får läsa artikeln själva, jag antar att alla kommer att ha olika åsikter beroende på sin syn på Elfsborgs ledning.


Johan Nilsson, Göteborg - tisdag 23 maj 2017 kl 8.34
Jo, förresten, en konkret faktauppgift från artikeln är värd att förmedla: Elfsborg vill ha hem Samuel Holmén redan i sommar och jobbar hårt på det. Om det ska lyckas hänger på en enda sak - pengar.

Om Holmén ska komma i sommar måste IFE betala hans turkiska klubb eftersom han har ett år kvar på kontraktet. Plus att jag förmodar att Holmén då vill ha lön på turkisk nivå första året. Enligt artikeln har Holmén förståelse för att Elfsborg eventuellt inte kan lösa det. I så fall kommer han hem nästa sommar.

Min åsikt: Vi har god ekonomi. Lägg pengarna på Sampa, han behövs NU och är oändligt mycket värdefullare för klubben än alla Banguror i världen. Han är värd att riskera något för. Ring Svante Elfving och de andra finansiärerna från Svensson&Svensson-affären 2005.


Läs nya (från 23/5 kl 8.48) / dagens / äldre inlägg - Skriv inlägg!