VG debatt - inlägg sedan 1/5 kl 0.00


Karl-Henrik Lindblom, Björlanda - tisdag 2 maj 2017 kl 7.13
Intressant med Elfsborgs centrala mittfält idag. Förhoppningsvis jobbar ynglingarna väldigt hårt utan boll och vårdar bollen när de har den. Vinner vi idag är det andraplatsen och rejält med publik mot Malmö nästa vecka. Vore bra för att bryta publiknedgången. Men att ta vara på denna chans återstår att se om man gör. Horn kan visa att han ska vara given, Manns med, Prodell, Dyer ja, ta chansen att visa att de vill vara givna och ett topplag.

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - tisdag 2 maj 2017 kl 8.45
Idag gäller det att vinna mittfältet. Med Rasmus får vi en bättre balans än tidigare anser jag. Känns även som att Dyer kan leta sig in i mitten ifrån sin kantposition och lämna kanten åt en Manns som måste ta för sig idag.

Simon och Rasmus har spelat mycket ihop, vilket kan vara väldigt positivt.

Nu har jag bara sett U21-matchen mot MFF i år. Där tog Rasmus mycket ansvar och gav sig iväg i djupet flera gånger, i sådana där viktiga Rohdén-löpningar.


Johan Nilsson, Göteborg - tisdag 2 maj 2017 kl 9.13
Fast det återstår att se om Rosenqvist spelar - BT:s laguppställning är trots allt bara en gissning. Det finns andra tänkbara lösningar, som att spela Dyer centralt och DG eller Jesper på kanten. Men visst vore det kul att se Rasmus R igen, han imponerade före skadan i fjol.

Östersund vann nyligen två raka matcher mot Norrköping. Ett riktigt bra lag. Vi måste prestera på hög nivå för att slå dem.


Glenn Holvik Gustavsson, Borås - tisdag 2 maj 2017 kl 9.18
Även fast BT är en riktig skittidning med usel sportredaktion, så har de sällan haft fel på startelvan.

Johan Nilsson, Göteborg - tisdag 2 maj 2017 kl 9.26
Tja, jag tycker ju att BT är en bra tidning (fast jag får erkänna att jag aldrig läser sporten). Men Haglund ringer knappast redaktionen och meddelar startelvan utan det är bara ett gäng journalister som använder sin kännedom om laget till att gissa/tippa. Hur som helst så ser jag gärna Rasmus på planen.

Christer von Zweigbergk, Viskafors - tisdag 2 maj 2017 kl 11.51
Glenn, ditt påhopp på BT och i synnerhet sportredaktionen förvånar mig om jag uttrycker mig lindrigt. Om du kommer med sådana åsikter så måste man förvänta sig att du utförligt berättar konkret vad som irriterar dig.

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - tisdag 2 maj 2017 kl 12.14
Idag är BT inte först med Elfsborgsnytt lika ofta som förr. Man är oftast först, men som lokaltidning i en så liten stad är det konstigt att andra kanaler hinner före så ofta. En rapportering som blivit allt sämre i de flesta kanaler, då IF Elfsborg inte får lika mycket fokus. IF Elfsborgs egen hemsida är mycket bättre och jag tycker framförallt Karl Åkerström gör ett bra jobb.

Ta BT idag som exempel, en sida Elfsborg och två sidor Norrby. Jag förstår inte när det där gulligullandet ska ta slut. Det är totalt orimligt.

Jag väljer att lyfta de som står för den bästa rapporteringen kring IF Elfsborg just nu.

Journalister som står för bra Elfsborgsrapportering:
Michael Wagner (Aftonbladet)
Linus Pettersson (Fotbollskanalen)

Journalist som rapporterar bra om Allsvenskan:
Martin Peterson (Fotbollskanalen)

Resterande är oftast krönikörer. I år har tyckandet kring Allsvenskan varit missvisande och konstigt. Vilket i sig inte är så konstigt i en sån jämn och ologisk serie.


Christer von Zweigbergk, Viskafors - tisdag 2 maj 2017 kl 12.31
Glenn, Norrby spelade igår och ska naturligtvis ha mer uppmärksamhet än Elfsborg som spelar i dag. I morgon blir det säkert tre gånger så mycket skrivet om Elfsborg som i dag och Norrby kommer att få noll skrivet. Så det så!

Lennart Odhström, Umeå - tisdag 2 maj 2017 kl 17.53
La Provincia i Las Palmas har minst sju sidor om UD Las Palmas matcher. Massor av text, inte som i Sverige med stora bilder nästan ingen information om vad som hände i matchen och så ett par uttalanden från tränare och så lite tyckande. Allt på 1 eller 2 sidor.

Lennart Odhström, Umeå - tisdag 2 maj 2017 kl 18.18
La Provincia i Las Palmas har minst sju sidor om UD Las Palmas matcher. Massor av text, inte som i Sverige med stora bilder nästan ingen information om vad som hände i matchen och så ett par uttalanden från tränare och så lite tyckande. Allt på 1 eller 2 sidor.

Henrik Eliasson, Örebro - tisdag 2 maj 2017 kl 19.41
La Provincia ger tydligen ut dubbla upplagor också.

Kenneth Nygren, Sjuntorp - tisdag 2 maj 2017 kl 19.52
För helvete, var inte så passiva och gå på halvfart. Snart blir det 2-2 annars. Ni har ju matchen, varför spela avvaktande???

Henrik Eliasson, Örebro - tisdag 2 maj 2017 kl 20.14
Total kollaps. Köp nytt lag, ny tränare, ny arena o ny stad.

Claes Lindquist, Malmö - tisdag 2 maj 2017 kl 20.21
Ja, jag skrev för några veckor sedan att vi måste byta tränare. Jag skulle nu vilja gå så långt som att säga att vi nog har Allsvenskans sämsta tränare. Vi har så vitt jag förstår bra spelare, troligtvis topp 4 kvalité på laget. Men tränaren är i min värld utan tvekan värdelös. Hur kan man släppa fram Östersund så. Tur att spelarna tar tag i matchen i slutet, med lite tur.

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - tisdag 2 maj 2017 kl 20.22
4-4... Nu är det väl mer än självklart? Om inte MH frivilligt avgår i morgon bitti så är det fan helt kört med vårt lag. Vedervärdig coachning! Vedervärdig!

Alf Gunnarsson, Eksjö - tisdag 2 maj 2017 kl 20.24
Har IFE någon coach överhuvudtaget under matcherna? Hur kan man börja andra halvlek med gåfotboll och helt tappa initiativet? Elfsborgs spelare tillhör de bäst betalda i Allsvenskan. Det märks inte på arbetsinsatsen.

Claes Lindquist, Malmö - tisdag 2 maj 2017 kl 20.32
Lyssnar just på Haglund. Han är faktiskt en utmärkt kommentator och analyserar och sammanfattar matchen bra. Sveriges Radio, här har ni en ny duktig medarbetare!

Henrik Eliasson, Örebro - tisdag 2 maj 2017 kl 20.33
Att sätta in Lasse Nilsson kanske inte var så dålig coachning... Men visst blir man undrande över den passivitet o initiativlöshet som jag tycker man sett periodvis under ett antal matcher nu.

Claes Lindquist, Malmö - tisdag 2 maj 2017 kl 20.38
Att Lasse gjorde två mål var bra, kul men båda målen tillkom lite slumpmässigt och hade inget med coachning att göra. Lasses straff var rätt bra.

Lennart Odhström, Umeå - tisdag 2 maj 2017 kl 20.39
En tränare som lyckades tappa en 2-0 ledning efter bra spel i första, till 2-4 efter att Elfsborg fått order om att inte anfalla i andra halvlek förtjänar bara ett öde.

Att sedan rädda en poäng till slut är väl bra, men lärde sig inte Haglund ett enda förbannade dugg efter exakt samma spel i förra matchen? Nä, han upprepar det.


Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - tisdag 2 maj 2017 kl 20.44
Missade tyvärr matchen pga ett möte. Måste varit en fullständigt galen matchbild. Uselt att tappa 2-0-ledning till 2-4, men helt osannolikt att ändå få med sig oavgjort på det sättet. Elfsborg är verkligen både fisk, fågel och mittemellan i år. Blir många bitna naglar det här året, känner på mig det...

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - tisdag 2 maj 2017 kl 20.53
Skadeglädje? Ja kanske... Men Jörgen Lennartsson's floskler efter blåvitts debacle är ju i klass med vår tränares... Värva Harry Potter eller vad han heter från Östersund! Eller varför inte Norrbys tränare?

Johan Nilsson, Göteborg - tisdag 2 maj 2017 kl 20.54
En poäng hemma räcker inte för toppstrid. Men vi fick i alla fall dramatik så det räckte för entrepengen och det är alltid gott att komma tillbaka i slutsekunderna.

Östersund rullar ut oss under större delen av matchen. Jag saknar den tiden då vi alltid hade seriens bästa passningsspel. På den tiden hade vi en tränare vid namn Magnus Haglund. Tyvärr föll han för trycket när folk ville ha ett "rakare" spel. Nu är vi ett lag med ett par snabba och målfarliga killar men vi har tappat liret och samspelet. Det som var vår identitet Synd, tycker jag.


Lennart Odhström, Umeå - tisdag 2 maj 2017 kl 20.59
Elfsborg har ju en uppsjö av duktiga tränare, ungdomslagen dominerar ju på alla plan.

Flytta upp någon och låt Haglund städa i omklädningsrum, arbeta som publikvärd, sälja korv eller vad som helst.


Glenn Holvik Gustavsson, Borås - tisdag 2 maj 2017 kl 21.03
Fyfan vad värdelöst.

Christer von Zweigbergk, Viskafors - tisdag 2 maj 2017 kl 21.06
Doktor Christer från Viskafors ordinerar följande receptfria medicin för att rädda livet på patienten:

Byte av en allt sämre målvakt mot en ung och lovande, byte av tränare samt tränarbyte och till sist:

NY TRÄNARE!


Jörgen Willborg, Borås - tisdag 2 maj 2017 kl 21.09
Nu är storhetstiden definitivt över, vi påminner mest om GAIS. Ren röta att det blir poäng, 0-4 hade varit mer rättvist. Var är ledarskapet?

Peter Olsson, Borås - tisdag 2 maj 2017 kl 21.25
Dagens reflektioner:
1. Samtliga spelare utom Prodell syr en skämskudde och ger den till Per Frick. Den stackarn sprang lika mycket som resten av laget tillsammans. Kanske kan Lundqvist slippa också, fasen vad arg han var på daltandet i första halvlek. Imorgon får Frick sitta i en liten släpkärra som de andra får springa upp för Rya åsar med

2. Elfsborg fortsätter dra storpublik, idag var vi tydligen 5800? personer på matchen. Trots att jag banne mig tror att jag hade kunnat räkna huvudena ett efter ett om man bortser ifrån klack-läktaren.

3. Elfsborgs mest bespottade spelare räddade en poäng. Grattis Lasse, det var du ta mig fan värd!

4. Hur gärna än folk vill tro det, så vägrar åtminstone jag att tro att Haglund har gett direktiv att folk skall bete sig som skrämda och yra höns. Spelarna har också ett ansvar, inte enbart tränaren. Väldigt få spelare VILL ta ansvar på planen. Den enda jag ser där ute som sliter oavbrutet är Per Frick. Jag saknar Anders Svensson, Johan Larsson, Samuel Holmen, Andreas Augustsson... Jag saknar.. vafan.. Jag skulle kunna värva in Alexander Östlund här och nu... Bara någon som blir SKITFÖRBANNAD när det inte går rätt..

Lennart Odhström, Umeå - tisdag 2 maj 2017 kl 21.38
Återigen .Efter förra matchen sa Per Frick att de skulle spela av sista 35. Det har inte elva spelare på plan kommit överens om på egen hand, i så fall behövs ingen tränare.

Idag går laget ut i andra halvlek och spelar sidled ochbakåt till dess att Östersund gör mål och då ramlar det. Om inte en tränare ser att detta händer gång efter gång och inte ändrar, ja då är det dags att byta tränare.

Duktiga tränare kryllar det av i våra ungomslag, är övertygande att flera av dem skulle göra ett bättre jobb.


Jan-Ove Sjöberg, Varberg - tisdag 2 maj 2017 kl 21.44
Claes Lindquist, Malmö - tisdag 2 maj 2017 kl 20.32

Claes sätter exakt ord på vilka ord MH använder i intervjun efter matchen!

Noll analys! Noll insikt! Noll självkritik! MH i nötskalet...


Jan-Ove Sjöberg, Varberg - tisdag 2 maj 2017 kl 21.47
" Vi gjorde 1-0 och 2-0 - sedan gjorde Östersund 4 på raken och vi de två sista så det blev 4-4 till slut"... sa Haglund.

Jo, vi flesta är väl med på det?


Jonas Claesson, Bottnaryd - tisdag 2 maj 2017 kl 21.53
Hur mycket förlorar vi med mot ett bra lag tro? Typ mff.... Svaret levereras på måndag kväll.

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - tisdag 2 maj 2017 kl 22.05
Sista ikväll...

Jag och en del andra gnäller på Haglund. Rättvist? Ja, det tror jag. Han är anställd och med en formodad anständig lön och skall göra ett bra jobb. Det gör han inte. Materialet han förfogar över är bättre än resultat så här långt.

Vi pratar dock väldigt lite om Bosse Johansson och Stefan Andreasson. Som väl har en stor del i MH:s anställning?

Dessa två glassar ofta omkring i sammanhang vid nyförvärv och annat "positivt".

Är det dags att på allvar ifrågasätta och våga kritisera dem också?

Eller är det att svära som fan i kyrkan?


Lennart Odhström, Umeå - tisdag 2 maj 2017 kl 22.20
Ytterst ansvariga för att ta tillbaka Haglund är ju Bosse och Stefan så visst måste vi svära i kyrkan. De båda har ju dock chansen att rätta till det, men om inte?

Herman Thorell, Dalsjöfors - tisdag 2 maj 2017 kl 22.23
Helt jävla overkligt. Hände den här matchen på riktigt?

Henrik Eliasson, Örebro - tisdag 2 maj 2017 kl 22.40
Är alltid tveksam till att gamla tränare ska komma tillbaks till tidigare klubbar. Det är ungefär som klassåterträffar, det blir liksom inte lika kul igen... Med detta sagt; det är sällan bra att paniksparka en tränare; det är lätt att nya lösningen blir ett hastverk. Och kanske det är dags för lite förändringar högre upp? Ibland får man känslan av att det blir för snällt o gulligt o kompisaktigt i föreningen. Men om man ska se allt från den ljusa sidan: vill du se mål ska du se IFE...

Roger Ohlsson, Fristad - tisdag 2 maj 2017 kl 22.40
Bedrövligt att beskåda , VARFÖR skulle vi så otroligt fantasilöst ta in Magnus H som tränare igen efter , framför allt så kort tid efter han lämnat IFE , han har gjort sina bra år i klubben , och hungern och fantasin finns tyvärr inte, inte hos honom iallafall, vi måste vara ett av allsvenskans mest lättlästa lag, skicka fram ett par gubbar bara när vi håller på att passa i sidled i backlinjen och till slut mot egen målvakt, så tappar vi snart bollen och så smäller det, varför kunde inte lika gärna Janne Mian ha fått fortsätta, kändes som han hade lite av Klas Ingessons anda och hans tänk kvar, det varade ett tag i hela laget , skulle jag vilja påstå men har nu tyvärr försvunnit helt, jag saknar Ingesson väldigt mycket, de va en sån kämpe och det smittade verkligen av sig på hela laget, det gör ont att se dagens IFE, hoppas att det blir någon slags förändring snarast !

Kent Carlsson, Sandhult - tisdag 2 maj 2017 kl 22.43
Eftersom jag inte sett matchen är jag övertygad om att det aldrig har inträffat. En sådan match är omöjlig i allsvenskan 2017.

Mikael Jörgner, Falkenberg - tisdag 2 maj 2017 kl 23.37
Makalöst. Idiotsäker ledning i halvlek men istället för att gå för att döda matchen faller man 15-20 meter hemåt och ger bort initiativet till Östersund. Inte första gången vi gör så. Vi har gjort mest mål i serien men också släppt in nästan mest, försvarsspelet saknar samspel, positionering och markering, kort sagt inte allsvensk standard. Får inte den här matchen någon konsekvens så inte lär publiken öka...

Christer von Zweigbergk, Viskafors - onsdag 3 maj 2017 kl 1.56
Jag ska berätta om en riktigt otäck mardröm som jag hade i natt:

Jag drömde att jag satt på läktaren och såg Elfsborg göra 2-0 på Östersund i första halvlek. Jag kände mig nöjd och belåten och satt i pausen och tänkte att nu kommer man att forcera in ett tredje mål i början av andra halvlek.

Mitt i drömmen så gör Östersund mål bara för att Elfsborgs målvakt hade blivit så genomskinlig så att bollen gick rätt igenom honom och in i mål. I drömmen tänkte jag att nu kommer det att rasa in fler mål eftersom Elfsborg slutade att försöka komma över mittlinjen.

Så blev det 2-2 och 2-3 och jag reste mig och gick. Någon hade påstått att vi hade varit 5.600 personer på läktarna fast vi nog bara var lite mer än 4.000. Någon som heter Andreasson tycker om att överdriva och så var det nog även den här kvällen.

Just när jag kom ut på gatan vid övergångsstället mot Systembolaget drömde jag att speakern ropade att Östersund hade gjort 2-4. Någon minut senare satt jag i bilen och någon i Sportradion påstod att Elfsborg hade gjort 3-4. Vid rondellen i Knalleland fick Elfsborg straff och jag insåg att min mardröm kanske höll på att förvandlas till en riktig rysare.

När jag hade kört en bit på Norrbyleden insåg jag att något hade hänt i Elfsborgsleden. Någon frysboxförvisad person som hette Nilsson hade gjort 4-4. Då var jag framme vid Centralbron och vaknade med ett ryck...


Bertil Lindh, Trollhättan - onsdag 3 maj 2017 kl 6.30
En galen match och faktiskt riktigt underhållande match. En bra match med 2 bra lag. Östersund är ett riktigt bra lag. Östersund är svåra att scouta innan match då de fixar att byta spelsystem mitt under match. Blev oerhört imponerad av gamle Ljungskilespelaren Ken Sema. Vilket driv. Sema snurrade upp såväl vår högerback som vänsterback flera gånger men framförallt mot Lundqvist. Återigen försvarar jag vår tränare Magnus Haglund. Under gårdagens match dirigerade Haglund IFE från linjen och delade ut direktiv till sina spelare mest hela tiden. Jag funderar ibland "har vårt lag inte orken" till att spela med aggressivitet spel en hel match. Vårt spel planar allt som ofta ut i 2:a halvlek. Igår saknade IFE Jebali jag något oerhört.Detsamma gäller Jocke Nilsson som varit vår bästa mittback i år. Rosengren-Olsson ihop var riktigt bra i 1:a halvlek. Jag går alltså mot strömmen och vill inte byta ut Magnus Haglund. Magnus du har i vart fall mitt stöd. Tycker att all kraft skall läggas på att hitta en ny Andreas Augustsson som styrde o ställde med järn o urkraft. Nu tar vi MFF nästa nåndag. Lev väl kamrater.

Kenneth Nygren, Sjuntorp - onsdag 3 maj 2017 kl 6.32
Någon som uppfattade varför Horn fick rött kort och Dyer gult i samma veva? Jag ser bara en situation med en höjdduell där Elfsborg får frispark och Horn är inte ens inblandad. Precis efter avblåsning drar domaren upp ett rött och ett gult. Varför?

Bertil Lindh, Trollhättan - onsdag 3 maj 2017 kl 6.38
4-4 i en tävlingsmatch. Har vi nått detta resultat tidigare? Vad jag minnas har det aldrig skett på hemmaplan tidigare. Har ett minne i min gamla hjärna att det hänt 1 gång på bortaplan mot Hammarby på 60-talet. Efter Kalmar-matchen efterlyste jag om Elfsborg någon gång gjort 5 mål på bortaplan i allsvenskan i 2:a halvlek. Alla ni statistiker ge mej svar på dessa frågor ? Tackar på förhand.

Bertil Lindh, Trollhättan - onsdag 3 maj 2017 kl 6.41
Vad jag kunde se var att Horns andra varning gällde en fasthållning som skedde kanske 1 minut innan domaren blåste. Dyer fick varningen för att han öppnade sin näbb o sa något.

Kenneth Nygren, Sjuntorp - onsdag 3 maj 2017 kl 6.51
Tack Bertil!

Fredrik Sigurd, Borås - onsdag 3 maj 2017 kl 7.42
Det blev iaf 4-4 1999 på bortaplan mot Västra Frölunda.

Hasse Ekdahl, Borås - onsdag 3 maj 2017 kl 8.21
Minns... 5-5 på bortaplan mot Blåvitt första halvan av 1960-talet :) :)

Alf Gunnarsson, Eksjö - onsdag 3 maj 2017 kl 9.23
Bertil Lundh skriver "Under gårdagens match dirigerade Haglund IFE från linjen och delade ut direktiv till sina spelare mest hela tiden."
Ändå såg vi hur IFE i andra halvlek tappade tempo, aggressivitet och spelidé.
Då finns det två alternativ
1) Haglunds coachning är kass
2) Haglunds coachning är utmärkt men spelarna struntar i den.
Jag vet inte vilket som är värst.

Alf Gunnarsson, Eksjö - onsdag 3 maj 2017 kl 9.28
Lindh ska det vara.

Mikael Häggström, Borås - onsdag 3 maj 2017 kl 9.37
Det var åttonde gången i den allsvenska historien som Elfsborg spelade 4-4.

Första gången var 1933/34 borta mot Halmstads BK. Övriga är 1945/46 Hälsingborgs IF hemma, 1948/49 Jönköpings Södra IF hemma, Hammarby IF 1961 borta, Örgryte IS 1967 hemma, Västra Frölunda borta 1998, Djurgårdens IF 2010 och så Östersunds FK 2017 då.

Faktum är att det på 2000-talet bara spelats tre 4-4 matcher i allsvenskan. Förutom de två nämnda då Elfsborg var involverade var det BK Häcken-IFK Norrköping år 2000.

Det var dagens rapport från statistikfronten.


Mikael Häggström, Borås - onsdag 3 maj 2017 kl 9.48
Beträffande gårdagens match så är min uppfattning att Elfsborg ska vara oerhört tacksamma att det blev en poäng.

Östersund var helt helt enkelt ett mycket bättre lag och det var en utspelning som hette duga. Hade de bara haft ett försvar och en målvakt så hade det blivit den värsta hemmaförlusten på många år.

Tur för Elfsborg att försvarsspelet i Östersunds var rena katastrofen. Tre rena bjudningar. Första målet en dålig utspark av Andreas Andersson, tredje målet sparkar Tom Pettersson i luften och det fjärde var väl också minst sagt ett misslyckat ingripande av målvakten igen.

När dessutom Viktor Prodell av andra får göra ett sologenombrott som han inte varit i närheten att klara av någonsin vid 2-0, så blir betyget en överkorsad nolla för Östersunds försvarsspel. Deras anfallsspel med en lysande bollkontroll måste ges högsta betyg. Tänk om vårt gulsvarta lag haft kunnat spela så bra på motståndarlagets planhalva!


Fredrik Sigurd, Borås - onsdag 3 maj 2017 kl 9.58
Matchen mot Frölunda var 1999 :) Första matchen sedan KGB hade sparkats förövrigt.

Gert Rehn, Göteborg - onsdag 3 maj 2017 kl 10.19
En märklig upplevelse igår kväll. Jag hade som tur var enbart möjlighet att se första halvlek eftersom jag var upptagen av viktigare (otroligt men sant) saker därefter. I första halvlek var Elfsborg det bättre laget, ledde kanske lite turligt men ganska rättvist med 2-0 och Östersund hade bara haft en målchans. Såg alltså bra ut. Jag tyckte att Frick/Prodell fungerade bra ihop, att Simon Olsson gjorde en bra halvlek och att Rosenqvist klarade sig bra kryddat med en vaken framstöt vid 1-0. Dessutom roligt att Dyer fick göra mål. Kom tillbaka och fick se att det slutat 4-4 efter underläge med 2-4. Återigen verkar det som att man slutat försöka åstadkomma något eget spel med en ledning. Eftersom det uppenbarligen är ganska svajigt bakåt, är det väldigt lurigt att bjuda in motståndarna att spela runt Elfsborg straffområde allt för mycket. Då släpper man in mål förr eller senare.

En hemsk tanke; är saknaden av Anders Svensson större än vi utomstående kan fatta? Mycket större än vad som syntes på planen? När det dessutom inte finns någon Andreas Augustssontyp heller på planen, kanske det blir för vekt. Frick är väl den som är närmast dessa båda och talande nog tycker jag också att han just nu är bäst i laget. Hur skall detta lösas? Sparka tränare är jag tveksam till, det kostar en massa pengar och det kanske inte blir bättre, men visst måste frågan ställas. Dessutom vill jag åter aktualisera Claes L:s gamla käpphäst att svenska fotbollsspelare tränar för lite. Varför säger många nya utlandsproffs att man tränar mer utomlands och att det verkar som att de flesta utländska lag man ser springer betydligt mer än svenska lag. Vet någon om det finns statistik över det?
Till slut vill jag bara ge en eloge till Lasse Nilsson. Det är ett nöje att höra honom intervjuas.


Christer von Zweigbergk, Viskafors - onsdag 3 maj 2017 kl 13.08
Glenn Holvik Gustavsson: BT i dag: 2 sidor om Elfsborg och 0 om Norrby! Varför detta gullegullande med Elfsborg?

Kurt Nilsson, Skyttorp - onsdag 3 maj 2017 kl 13.35
Andra halvlek var nog den sämsta jag sett Elfsborg göra sedan KGB 1998 mot Örgryte ---Med detta spel blir det nedflyttnings strid i år,vad gör försvaret ?? Kevin ??? Det är dags att testa ny Keeper nu,mittfält och försvar synkar inte,det verkar bli sämre för varje match som går !! Haglund måste ha ett ansvar för detta mediokra spel både bakåt och framåt ,Tur att Östersund är lika usla bakåt,detta var deras match---Heja Elfsborg .

Christer von Zweigbergk, Viskafors - onsdag 3 maj 2017 kl 13.45
Visst, BT är inte alltid med, eller vad sägs om deras betyg på Kevin Stuhr Ellegaard i dagens papperstidning? En 3:a och kan inte lastas för något av målen! Tack för kaffet...

Erik Nilsson, Linköping - onsdag 3 maj 2017 kl 13.53
Jag hade helt uppenbarligen fel om att Elfsborg måste leda med minst 2 mål innan de får slå av på takten.


Erik Nilsson, Linköping - onsdag 3 maj 2017 kl 16.31
På temat "personer vi saknar" vill jag slå ett slag för Peter Wettergren.

Kent Carlsson, Sandhult - onsdag 3 maj 2017 kl 19.28
Förklaringen till vår (flydda) storhetstid stavas Peter Wettergren och Anders Svensson.

Roger Olsson, Borås - onsdag 3 maj 2017 kl 20.41
Ett ljus i mörkret är vårt U 21 lag. Idag spelade man sin sjätte match i U 21 allsvenskan mot HIF. Vinst med 1-0. Hållen nolla för femte gången med en backlinje bestående av Rami Kaib, Ibro Dresevic och Christoffer McVey. Grabbar som kan spela försvarsspel.

Herman Thorell, Dalsjöfors - onsdag 3 maj 2017 kl 20.53
På allvar har Elfsborg ett bra lag med spelare som håller klass för topp 5 i allsvenskan. Flera av de yngre är framtida stjärnor och både Jebali och Dyer är starka nyförvärv som höjer laget. Vi har gjort flest mål av alla lag och har ett ganska bra läge i tabellen. Inte för guld, men för en topplacering. Ändå känns det märkligt, ovanligt, kanske obekant. Det händer saker i spelet som är ologiskt. Det handlar troligtvis om att man saknar en rejäl och naturlig ledare. De som försöker ta mandatet ges det inte av laget känns det som. Visst kan ledarskapet vid sidan om ha en avgörande betydelse för att få ordning på det, men allra mest behövs en Samuel Holmén, en stjärna som kan ta plats med självklarhet!

Lennart Odhström, Umeå - onsdag 3 maj 2017 kl 20.55
U21, U19, U17 visar att vi har tränare. Vi behöver inte sparka någon, bara byta arbetsuppgifter.

Kent Carlsson, Sandhult - torsdag 4 maj 2017 kl 12.51
Förbundskaptenerna firma Andersson och Wettergren har besökt IFE och BT har en artikel om besöket.
Andersson konstaterar att "fotboll är ingen fast vetenskap" och Wettergren fyller på med "nej spelet förändras hela tiden och när man tror att man vet allt är det dags att lägga ner"
Jag tillhör den del av mänskligheten som tror att allting sker inte av en slump utan det mesta finns en tanke bakom. Troligen finns det en tanke bakom att firma Andersson och Wettergren uttalar dessa ord när de besöker IFE och det är inte en slump att de blir citerade i BT.
Där fick ni något att suga på som Bäckström, GWs bokpolis brukar säga.

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - torsdag 4 maj 2017 kl 13.23
Jag såg också U21-matchen igår. Det var ingen större match eller insats av U21-laget, men de gjorde vad man skulle.

Det är intressant att U21-laget klarade hålla nollan för femte gången av sex möjliga. Mycket är säkert en slump, men det ser gång på gång stabilt ut försvarsmässigt för laget. Igår gjorde även David Olsson en del högklassiga räddningar.

Dresevic fortsätter förövrigt showa i U21. Massvis av sulfinter, klackar och volleypass ifrån mittbacksposition. Man håller andan varje gång, men det är sällan han sätter laget i dumma situationer.


Kurt Nilsson, Skyttorp - torsdag 4 maj 2017 kl 13.57
Snälla Elfsborg, sätt in David Olsson i mål till nästa match,han kan inte vara sämre än Kevin----Har tittat på Sirius målvakt John Wick som har ett offensivt målvakts spel och faktiskt dominerar straff området och plockar ner inlägg och tamjar utboxningar väldigt bra,Elfsborg har på dom senaste 20 åren icke haft en sådan målvakt,Bogsjö kom ofta fel,Wiland jämn målvakt men ingen pondus i straff området----Roade mej en dag och tittade på you tube och Ronnie Hellström,vilken skillnad på pondus och dominans mot Kevin idag----Ibland var det bättre förr .

Lennart Odhström, Umeå - torsdag 4 maj 2017 kl 15.30
Glenn>> Tänk om vi kunde skriva att vi sett ett stabilt försvarsspel även i A-laget.

Jag skulle gärna se ett byte av målvakt. För Kevin inger för närvarande inget större förtroende och för David måste det vara frustrerande att inte inte få chansen trots bra spel.


Christer von Zweigbergk, Viskafors - torsdag 4 maj 2017 kl 17.20
I dagens BT diskuteras Elfsborgs sviktande publiksiffror med bl.a. de två sämsta sedan Arenan byggdes, de mot Örebro och Östersund. Ingen av de tillfrågade klarade av en trovärdig analys så jag tänkte hjälpa till lite.

Elfsborg har "gått i stå" och är inte lika spännande längre. Laget är profillöst och magin som tidigare innebar att alla lag darrade av skräck när de fick möta oss i Borås gjorde oss nästintill oslagbara. Nu är vi inte mycket bättre hemma än borta och baklängesmålen duggar tätt. Haglunds brist på utveckling av spelet gör att fart och fläkt saknas och det blir till slut lika ointressant att se samma förutsägbara spel i match efter match som att äta korv och potatismos till lunch varje dag i veckan. MEN FRAMFÖR ALLT:

Under de publika och sportsliga glansdagarna, då alla inte hade tillgång till alla matcher på TV, infann man sig på Arenan medan många nu föredrar att sitta hemma och softa i soffan.

Sammanfattningsvis är det flera olika kriterier som inte längre uppfylls som gör att folk stannar hemma. Nyhetens behag med ny arena och nya spännande värvningar toppade med två SM-guld är svåra att överträffa.


Lars Alexandersson, Linköping - torsdag 4 maj 2017 kl 18.11
Från Lambohovsvallen till Borås Arena - en intervju med Simon Olsson i reklamblaskan Linköpingsposten.

Claes Lindquist, Malmö - fredag 5 maj 2017 kl 0.09
Christer, jag går inte längre på matcherna och ser knappt TV-sändningarna därför att jag tycker att laget ibland saknar vilja och ambition, man tränar för lite, men framförallt för att jag klarar helt enkelt inte av att se mitt favoritlag slå världsrekord i bakåt och sidledspassningar i backlinjen, så fort man tagit ledningen eller har ett oavgjort resultat.

Claes Lindquist, Malmö - fredag 5 maj 2017 kl 0.15
Christer, i övrigt håller jag i stort sett med om din analys

Lennart Odhström, Umeå - fredag 5 maj 2017 kl 10.14
Elfsborg borde läsa inlägget av CvZ.

Elfsborg är bara roligt att se när laget satsar på att anfalla, men eftersom det bara verkar vara tillåtet max 30 minuter per match, så återstår 1 timme av sid- och bakåtspel. Om orsaken är att spelarna inte orkar mer, så går det ju att rätta till med ökad träning, men beror det på taktiska genidrag av Haglund krävs annat.


Krister Björling, Sandared - fredag 5 maj 2017 kl 10.53
Satt och funderade på det i tisdags, undrar hur statistiken ser ut för +/- meter för passningarna under en match. Ibland tror jag nästan att det skulle sluta med minus meter efter 90 minuter, och det är väl inte så bra för intresset om bollen passas mer bakåt än framåt.

Göran Holtstrand, Borås - fredag 5 maj 2017 kl 13.26
Byt målvakt nu direkt, David Olsson måste få chansen när det ser ut som det gör nu i försvaret. Hoppas också att U21 spelarna får chansen mer att visa vad de går för i A-laget. Nu får vi hoppas på stormatch mot MFF på måndag 4-0 som 1970 hemma! Det glömmer jag aldrig!

Bertil Lindh, Trollhättan - fredag 5 maj 2017 kl 15.47
Bosse Falks stora match. Jag minns också.

Lars Alexandersson, Linköping - fredag 5 maj 2017 kl 18.20
Bortamatchen mot MFF 1998 gick inte heller av för hackor: seger med 4-0!

Roland Dellton, Lerum - fredag 5 maj 2017 kl 21.45
Kul med nya orter på "fotbollskartan". Sirius klarade 2-2 borta mot Häcken. Imponerande start av nykomlingarna. Ett nytt "Östersund"??

Bertil Lindh, Trollhättan - lördag 6 maj 2017 kl 7.40
Häcken gjorde samma misstag som Elfsborg sist. Det är inte lätt att spela av en match. Det kunde de alltid förr i Italien. AZZURRI var fantastiska på detta men det var lite lättare på den tiden då målvakten i alla situationer fick använda sina händer.

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - lördag 6 maj 2017 kl 15.31
Obesegrade Malmö känns outstanding i årets allsvenska och kommer att jogga hem guldet. Och Elfsborg är dels ojämna, dels känns man inte riktigt lika stabila som vanligt på hemmaplan. Så därför lär väl Malmö vinna måndagens match komfortabelt?

Eller kommer gulsvart att överraska oss?

Peter Olsson, Borås - söndag 7 maj 2017 kl 8.12
Naturligtvis har Elfsborg glans falnat betänkligt senare år, med sviktande resultat och massor av profilspelare som slutat eller lämnat. Men framförallt anser jag att man har en totalt frånvarande marknadsorganisation.

Nu förstår jag att som det lag som drar in mest sponsorpengar så är det att kasta sten i glashus att säga så, men alla som har sin målsättning satt längre fram än innevarande säsong måste reagera på det minskade intresset.

Visst, fortsätt slå rekord för att det översäljs reklam till företag som faktiskt får ut mindre och mindre pga. det minskade publikunderlaget. Fortsätter det så här, så byggs det istället en bubbla som kommer att spricka, det är ett faktum och ingen fantasi.

Elfsborg behöver förnya sig på så många plan som leverantör av underhållning. Det är lite som i den gamla skivbranschen där de tror att man fortfarande ville betala nästan 200kr för en CD-skiva fast spotify gav dig alla skivor i världen för 99kr i månaden.

Det finns otaliga exempel på saker som gör att Elfsborg inte är på tårna. Avsaknad av vettiga familjebiljetter är en sak jag har stört mig på i flera år. Vill jag sitta jämte mina barn (som jag då indoktrinerar i Elfsborg), så behöver vi sätta oss längst ner i ett j*vla hörne.

Det är där familjebiljetterna är, annars är det fullt pris, för ALLA i familjen om vi vill sitta där jag har biljett i år. Detta till trots att det 14 av 15 hemmamatcher varje år glipar tomt på stolarna runt mig.

Elfsborgs ledning verkar ha en allmän hybris och övertro till Elfsborg som varumärke och uppfattar inte hur viktigt det är att fortsätta ta hand om det.

Satsningar på LikaOlika och andra projekt är extremt älskvärda och genererar garanterat ny publik, men frågan är väl snarare hur man tappat 4000 åskådare från förra året, de lär ju knappast ha självdött.

Problematiken från förra året med bråk på läktare och bengaler lär också ha spelat in, hur mycket har vi ingen aningen om. Nu har det inte eldats på Elfsborgs läktare i år, men det lär ta ett tag innan de som tagit illa upp för detta återkommer. Speciellt med den flathet som Elfsborg officiellt visade upp. Dessutom sköter ju inte alltid motståndarklacken sig bara för att Guliganerna har börjat göra det, vilket innebär att de värsta belackarna fortfarande får vatten på sin kvarn.

Jag lyssnade en gång på ett fantastiskt föredrag om vad som gjorde framgångsrika företag framgångsrika och vad som dödade andra lika framgångsrika företag. Oförmåga att se förändring. Nokia var världens största leverantör av mobiltelefoner. Deras VD ansåg att ingen vettig människa ville ha en mobil utan knappar. Idag är Nokia döda som telefonleverantör. Blockbuster blev erbjudna att köpa Netflix för 1 miljon dollar, men tackade nej. Idag bävar hela Hollywood för Netflix totala dominering av marknaden, medans Blockbuster kursade för flera år sedan.

Människors krav på tillgänglighet och bekvämlighet är totalt annorlunda nu mot vad det var för år sedan. Idag får jag hem alla allsvenska matcher för 399kr i månaden hos CMORE. Jag går fortfarande på arenan varje match, men det lär finnas många som föredrar bekvämligheten i soffan.

Elfsborg kan hävda att de inte höjt biljettpriserna på flera år, men produkten som du idag köper för samma pris är både kantstött och utan profilspelare, men framförallt så har den inte utvecklats i takt med marknaden och de ökade kraven som alla människor bär på.

Har jag några enkla lösningar då? Nej, inte en enda. Det enda jag känner mig relativt säker på, är att det INTE är samma sak att vara en kombinerad sportchef/klubbchef som det är att vara en företagsutvecklare. Det är INTE samma sak att driva en bank och vara styrelseproffs som det är att leda ett företag som sysslar med underhållning.

Nu har jag klagat färdigt...

Hasse Ekdahl, Borås - söndag 7 maj 2017 kl 9.19
Peter O....håller med dig helt o hållet !!!

Magnus Andersson, Borås - söndag 7 maj 2017 kl 10.23
Det känns som att MFF kommer att vara i en klass för sig och dominera årets Allsvenska. Därefter är det däremot vidöppet och där kan Elfsborg vara med och kriga om medaljerna liksom 6-7 andra lag.

Jag tror att vi underskattat förändringarna i truppen de senaste åren. Anders Svenssons sorti gav ett enormt tomrum, inte bara som spelare och vinnarskalle, utan även som varumärke och publikmagnet. Personligen sörjer jag fortfarande att jag inte får se världens bästa fotbollsspelare genom tiderna något mer. Vi tappade också i snabb följd andra bärande och populära spelare och centrallinjen när Henning Hauger, Marcus Rodhén och framförallt Viktor Claesson lämnade. Denna trio balanserade också vårt centrala mittfält perfekt och där har vi inte hittat rätt i år. Vi har överflöd på kantspelare och kreativa mittfältare, men saknar en riktig balansspelare som knyter ihop försvar och mittfält som Hauger och till viss del Rodhén gjorde. En spelare som Viktor Claesson ersätter man inte heller i en handvändning, varken när det gäller kvalitet och som publikfriare.

En annan sak jag tänker på är att vi har flera utländska och värvade spelare som är kompletteringsspelare i truppen som Jörgen Horn och Anders Randrup. Då tror jag att det blir mer intresse av att ge egna spelare chansen som t ex Rami Kaib och Ibrahim Dresevic. Jag skulle också gärna ha hem Samuel Holmén till sommaren då vi dels får hem en stor profil och dels får in en spelartyp som vi saknar idag.


Kent Carlsson, Sandhult - söndag 7 maj 2017 kl 12.05
Oj, viktigt och tänkvärt inlägg av PO

Lennart Odhström, Umeå - söndag 7 maj 2017 kl 13.54
Peter Olsson har många poänger i sitt inlägg.

Det mest skrämmande för framtiden är att vi tappat tusentals åskådare per match.

Jag har alltid hävdat att det finns trofasta som kommer oavsett om vi spelar bra eller dåligt och de ligger väl på 4- 5000, men de så kallade marginalåskådarna kommer inte när de inte erbjuds underhållning eller åtminstone kamp om topplatser.

För handen på hjärtat, vårt nuvarande bakåt- sidspel lockar inte folk. Det räcker inte med i bästa fall 30 minuters bra spel.


Gert Björnalm, Borås - söndag 7 maj 2017 kl 17.54
Så där, nu har jag läst ikapp en veckas inlägg. Som väntat en massa "avgå". Jag vet inte hur ni tänker, men att det skulle märkas att vi har en svagare trupp i år efter en massa tunga förluster med Rohdén och Claesson i spetsen var väl ändå ganska väntat. Att man har ett helt nytt innermittfält, klart att det måste märkas, och jag hade räknat med ojämna insatser.

Jag satt på sponsorsläktaren på matchen. När Elfsborg tappade ledningen hördes ett antal röster vråla otrevligheter i riktning mot Haglund som garanterat hörde de flesta. För min del skämdes jag över att sitta bland dom. När Östersund gjorde 4-2 reste sig en hel del och gick och jag tänkte att låt gaphalsarna och medgångssupportrarna gå. När Elfsborg kvitterade kände jag mest skadeglädje över att dom missade avslutningen. Småsint? Kanske det! Men det sägs ju att skadeglädje är bästa glädjen...

Med det sagt så har jag inga synpunkter på att man tycker så här på VG, det är fritt fram. På plats däremot tycker jag att det finns gränser.. När det gäller VG tycker jag däremot att det ofta är ganska onyanserat, och därmed ointressant att läsa.

Efter matchen mot Sundsvall så var jag riktigt irriterad för att man försökte spela av matchen när man var klart bättre och kunde gått för ett mål till. Mot Östersund tycker jag däremot inte att det såg ut så, jag tyckte snarare att Östersund justerade sin taktik och började att spela riktigt bra, dvs helt enkelt tog över. Speciellt Ken Sema som vann duellerna mot Adam L varenda gång. Horn innanför hade också jobbigt. Ska man klaga på nåt i Haglunds coachning så var det snarare att han inte förstärkte den kanten tidigare, med tanke på att Lundevall var framför och han definitivt inte har sina styrkor i defensiven. DG hade varit lämplig där, eller byta kant mellan Dyer och Lundevall.

Sen gillade jag att Elfsborgs mest underskattade spelare fick komma in och sätta två. Jag tillhör inte dom som gillar att se Frick och Prodell ihop, tycker att det blir segt och förutsägbart. Dags för Lasse!!


Göran Holtstrand, Borås - söndag 7 maj 2017 kl 17.55
Bra skrivet Peter Olsson, Elfsborg måste hänga med så vi inte tappar mer åskådare i år. Bekvämlighet är ett måste(byt ut alla stolar till exempel) och att det händer något jippo innan match och i halvlek borde ju kunna ordnas omgående av en marknadsgrupp!

Lennart Odhström, Umeå - söndag 7 maj 2017 kl 22.21
Imorgon kväll kan Elfsborg bli allt från tvåa till trettonde i Allsvenskan.

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - söndag 7 maj 2017 kl 23.43
Tänkte också på det när jag såg tabellen. Om Malmö vinner i morgon gör de ett jätteryck i tabellen. Tror hela fotbollssverige håller på Elfsborg i morgon. Och blir det seger är vi med i toppen, i annat fall - precis som Vårgårda skriver är vi plötsligt långt ner i tabellen. Extremt jämnt i år!

Roger Olsson, Borås - måndag 8 maj 2017 kl 8.22
Elfsborg har under en längre tid byggt upp sig kring varumärket "Vi Tillsammans". Framförallt under eran med Klas Ingesson och Janne Mian var detta ett koncept som slog an. IFE har också byggt upp en verksamhet där man bidrar starkt till att vara en social kraft i Borås. Allt detta är jättebra. Dock måste man undra var "Vi Tillsammans" finns idag. Om det är som Peter Olsson säger att sponsorer sitter och skriker fula ord åt tränaren, vilket i sig inte är så trevligt, så anar man oråd. Om sponsorer, fans och publik sviker så kan det inte enbart vara fel på dem. Vi har en tränare som väcker negativa känslor hos många, vi har en klubbledning vars beslut om biljettpriser, biljettredovisning och kringarrangemang kritiseras. Reaktionen kan just nu inte bara vara att det är fel på kritiken. Jag hoppas att klubbledning och lagledning är ödmjuka och tar åt sig av konstruktiv kritik. För börjar sponsorer att sitta och skrika okvädingsord åt tränaren under match är det inte långt bort att de också stänger sin plånbok. Sedan hoppas jag att vi krossar MFF ikväll.

Johan Nilsson, Göteborg - måndag 8 maj 2017 kl 8.36
Roger O: Rent krasst har du förstås rätt. Sponsorerna pytsar in pengar, så klubben måste smöra för dem. Men mänskligt är det ju rätt vidrigt. Man skulle bara vilja be den typen av medlöparsponsorer att dra åt helvete. Sitta och skrika skit åt tränaren i det lag man påstår sig stötta? Jag antar att det är samma slags människor som står vid sidlinjen vid knattematcher och skäller på både spelare och domare.

Johan Nilsson, Göteborg - måndag 8 maj 2017 kl 8.47
Känslan är att Malmö är så mycket bättre än de andra lagen att resultaten mest handlar om motivation för deras del. När de kommer i underläge på hemmaplan (mot DIF och ÖSK) maxar de spelet en stund inför hemmapubliken och vänder snabbt till seger. På bortaplan har de nöjt sig med två oavgjorda (Blåvitt och Kalmar) och en seger (HBK). Så vem vet, kanske nöjer de sig med oavgjort i Borås också?

Förhoppningsvis är inte MFF riktigt så överlägsna som det verkar. Men om de ska få en svacka i år tror jag det dröjer till sensommaren, då de kommer att lägga allt fokus på Europakvalen. Att nå EL eller CL är helt överordnat för dem i år, så då kanske de tappar lite i Allsvenskan.

Problemet i kväll är dock att Elfsborgs försvarsspel är så otroligt uselt. Det räcker antagligen för Malmö att jobba hårt i typ 20 minuter - på den tiden lär de hinna göra nånstans mellan två och fyra mål - så kan de vila sedan.

Själv kommer jag att sitta på en skolkonsert och smyga med mobilen ... men med extremt låga förväntningar. Å andra sidan var jag säker på att vi skulle vinna mot Östersund.


Roger Olsson, Borås - måndag 8 maj 2017 kl 8.49
Johan Nilsson: Jag vill vara tydlig med att även jag tar helt avstånd från människor som attackerar tränare eller spelare verbalt. Min poäng är att om det är sponsorer som agerar på detta vis är det ett uttryck för frustation som behöver tas på allvar.

Johan Nilsson, Göteborg - måndag 8 maj 2017 kl 9.09
Roger: Ja, jag förstod det, det var inte menat som påhopp på dig. Och du har helt rätt i att klubben måste ta alla missnöjesyttringar på allvar, vad man än tycker om dem. Särskilt förstås detta att folk stannar hemma från matcherna. Boråsarna straffar IFE hårt just nu och jag tror nog att klubbledningen fattar att man måste försöka bryta den negativa spiralen.

Kanske skulle det hjälpa om klubben var lite öppnare med hur man tänker kring målsättning. Vad är realistiskt med dagens trupp? Topp sex? Då borde man kanske säga det utåt. Å andra sidan hade man väl riskerat seriebiljettförsäljningen i vintras i så fall.

Kanske är klubbens strategi att hålla sig flytande i mittenskiktet och att sedan Samuel Holmén ska komma hem och lyfta oss mot topp tre-fyra? Det är mycket att lägga på hans axlar i så fall.

En speciell grej som går utanför all kritik mot klubbledning och tränare: ingen hade kunnat förutse KST:s formsvacka. Om han inte hade gett bort det där första målet mot AIK hade kanske den matchen, och hela våren, blivit annorlunda? Nu har han i stället fortsatt att sprida osäkerhet i match efter match.


Roger Olsson, Borås - måndag 8 maj 2017 kl 9.28
Johan Nilsson: Kan inte annat än att hålla med dig allt. Framför allt det sistnämnda.

Lennart Odhström, Umeå - måndag 8 maj 2017 kl 9.47
Formsvacka eller inte, i Haglunds värld byts spelare vid skada eller avstängning.

Elfsborg kan slå MFF, men då krävs att laget kämpar och spelar i 90 minuter och inte ägnar sig åt sid- och bakåtspel.


Kurt Nilsson, Skyttorp - måndag 8 maj 2017 kl 10.15
Ikväll blir det storstryk om inte Haglund har gjort någon förändring i laget vilket jag dock tvivlar på---- Andra halvlek mot Östersund vad nog den sämsta man sett från Elfsborgs sida på många år,det var inte Östersund som var så mycket bättre ,det var Elfsborgs som var rent ut sagt var dåliga --Ni skribenter som är från Borås ,har ni koll på hur mycket Elfsborg tränar igentligen ??? Jag har tittat på andra matcher på C-more och ser hur Djurgården och Sirus bland annat springer och orkar fan så mycket mer ----Elfsborg ser alltid tröttkörda ut när andra halvlek startar ,någonting är fel ------Jag vill en analys av någon som kollar på träningarna ,Heja Elfsborg.

Kent Carlsson, Sandhult - måndag 8 maj 2017 kl 10.51
Sponsorer pytsar inte in pengar för att man smörar dem. De satsar pengar ur sin marknadsföringsbudget, för att de anser att det är befogat ur ett marknadsperspektiv.
Jag har i år pratat med två sponsorer som har hoppat av då de ansåg att de inte var värt pengarna.
Jag minns själv när jag som platsansvarig för vår Boråsanläggning varje år fick gå en match med huvudkontoret för att de skulle godkänna vår sponsring av IFE.
Man kan tycka vad man vill om detta, men så ser den krassa verkligheten ut och det är upp till varje företagsledning att värdera de satsningar de gör på sin marknadsföring.

Lennart Odhström, Umeå - måndag 8 maj 2017 kl 10.55
Om man jämför Djurgårdens och Elfsborg träningsmängd på officiella sidor verkar den vara ungefär lika stor. Båda tränar sex gånger i veckan om det är en match i veckan. Elfsborg 4x1,5 timme och 2x1 timme.

Rimligtvis borde därför spelarna orka ungefär lika mycket. Min teori till att vi tappar är Haglunds spelsystem.


Lars Alexandersson, Linköping - måndag 8 maj 2017 kl 12.32
MFF har på senare år, genom att kvala in till CL två gånger, skaffat sig helt andra förutsättningar än Elfsborg och alla andra svenska lag, och ska rimligen vara numret större. De har dessutom vunnit serien tre av de fyra senaste åren.

Jag hoppas därför att alla som går på matchen i kväll tar med sig detta underdog-perspektiv och inte förväntar sig - eller rentav kräver - att Elfsborg ska dominera. Laget kommer att behöva allt stöd, lite som när vi var nya i Allsvenskan 1997 och skulle möta den tidens dominanter IFK Göteborg.

Alltså: Stöd under match, kritik efter match.


Karl-Henrik Lindblom, Björlanda - måndag 8 maj 2017 kl 14.15
Vilken aktivitet på VG sista dagarna, stort engegemang ända in på matchdagen, hoppas publiksiffran visar på lika stort intresse med. Många bra inlägg på sistone om att förändring behövs men som publik ikväll vill jag se ett Elfsborg som visar sin bästa sida att slå ur underläge. Mycket spring utan boll, visa sig, gå in i markering snabbt och låt di blaue känna flåset och att det gör ont att möta... ja, ni vet. Spela bollen snabbt till en l närmsta spelare framåt eller bakåt, men byt kant snabbt om det är trångt.Visa energi i kroppsspråket, high five, ilska på sig själv vid miss- inte på andra. Då vaknar nog t.o.m. sittplatspubliken med lite klapp vilket behövs mot iff-iff. Är man inte inspirerad till ovanstående ikväll är det något fel på individen, professionaliteten, som proffsfotbollsspelare....- men orkar man inte det i minst 80 min, så saknas kondition, fysiskt eller psykiskt, och pulsklockor från Driessen eller träningstempot allmänt kan ifrågasättas. En tredjeplats, så här långt, eller 10:de plats, det är små mariginaler och man måste våga för att vinna med.

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - måndag 8 maj 2017 kl 15.04
Måste kommentera kritiken mot klubbens ledning (alltså inte tränare/spelare). Den ledning vi har idag är till stor del densamma som vi hade under guldåret 2006 och haft därefter. Det är den ledningen som satte höga mål, rekryterade rätt spelare, ökade sponsorintäkterna och publikintäkterna och ledde oss till den kanske mest framgångsrika perioden i klubbens historia. Troligen den mest professionella ledningen av gulsvart på många decennier. Att plötsligt döma ut dem nu känns lite orättvist. Kunde de leda klubben mot guld 2006 kan de såklart göra det idag.

Men jag håller med om att det saknas några ingredienser. För det första behövs ett par namnkunniga spelare som drar publik! För det andra behövs en större stabilitet på planen. Just nu känns det som rena lotteriet. I kväll känns det tex som att allt kan hända från att vi överraskande besegrar Malmö till att vi torskar med 0-5. Dagsformen avgör. Så kan man inte ha det - Elfsborg ska sätta sig i respekt och i princip vara omöjliga att ta poäng av på Borås Arena! Då kommer också publiken.

Sedan tror jag det är dags att sätta upp ett tydligt mål. "Nu ska vi utmana igen - nytt guld senast 2019" eller något sådant. Just nu känns det mest som vi travar på i serien utan något direkt mål mer än att typ hålla oss på övre halvan. Det drar ingen publik. Publiken vill känna att klubben har ett mål som man är delaktig i som åskådare.

Peter Olsson, Borås - måndag 8 maj 2017 kl 15.18
Jan Ericsson: Med all respekt, den ledning som Nokia hade var samma ledning som sedan nästan kursade bolaget. Den ledning Moderaterna hade var samma som åtta år senare förlorade valet. Att man gjort något bra en gång, innebär inte by default att man är rätt person livet ut. Världen förändras och gör så snabbare och snabbare. Kravet från konsumenterna ökar hela tiden och gör det i allt större grad och snabbare. Nu är det inte så att jag springer runt och frotterar mig med Elfsborgssponsorer dagligen, men jag känner åtminstone ett par stycken personligen som faktiskt har dragit ned sin sponsring avsevärt, sedan Elfsborg alltid begär mer och mer pengar - men lämnar mindre och mindre tillbaka.

All försäljning handlar om en god relation, men sponsring gör det mer än något annat. Om Elfsborg bränner sina broar där kommer de få en ohygglig uppförsbacke.

Eller skall IFK's ledning sitta på livstid som amerikanske högsta domstolen, eftersom de faktiskt var Sveriges mest framgångsrika lag när Jesus gick i kortbyxor?

Kent Carlsson, Sandhult - måndag 8 maj 2017 kl 15.56
Ericson tittar bakåt och Olsson tittar framåt. Skall man bygga för framtiden så måste man tittar framåt, annars får man se upp.

Claes Lindquist, Malmö - måndag 8 maj 2017 kl 20.24
Även om vi skulle förlora idag, så är jag imponerad av IFE och matchen som sådan. En riktig match, med högt tempo och bra, roligt spel. Tittar igen och kommer att gå på matcherna om IFE spelar så här.

Claes Lindquist, Malmö - måndag 8 maj 2017 kl 20.25
Och idag har vi en bra målvakt! Matchen känns faktiskt lite mer internationell än Allsvenskan som sådan

Claes Lindquist, Malmö - måndag 8 maj 2017 kl 20.26
Och jag saknar INTE bakåtspelet!!!

Lennart Odhström, Umeå - måndag 8 maj 2017 kl 20.58
Trots förlust är jag mycket nöjd med spelet. Borta var sid- och bakåtspel. Vi möter Allsvenskans bästa lag, men är aldrig utpelade utan är med i matchen.

Fortsätt så.


Claes Lindquist, Malmö - måndag 8 maj 2017 kl 21.20
Vi ligger 11! Även om vi idag spelade fotboll, så ser det inte bra ut tabellmässigt. Och Haglund försvarade sig med att det är 69 poäng kvar att spela om. Som om Allsvenskan börjar nu!! Nåväl, har vi samma utdelning i fortsättningen, så hamnar vi på 34 poäng. 2016 hade vi precis klarat oss kvar i Allsvenskan.

Christer von Zweigbergk, Viskafors - måndag 8 maj 2017 kl 21.24
Några stilpoäng delas ju inte ut som bekant. Ellegaard hindrade ett ras när försvaret inte höll måttet som vanligt. Lasse Nilsson åter in i frysen och fick inte ens ett tack-för-poängen-senast-inhopp vilket måste förstärka den spända relationen mellan honom och Haglund. Poängtapp mot Sirius härnäst och vi är på allvar indragna i bottenstriden. Det är kris i Elfsborg, bara 3 poäng ner till "fula strecket"!

Lennart Odhström, Umeå - måndag 8 maj 2017 kl 21.37
Jag tycker vi ska se matchen som ett fall framåt. Elfsborg spelar boll och försöker anfalla.

MFF har många chanser, men inte som jag ser det på grund av dåligt försvarsspel, när de gör mål är det väl möjligen Jönsson som missar, men det är lätt att sitta framför och kritisera.

Vi möter sveriges för närvarande bästa lag och är med i matchen hela tiden och om Prodell gjort mäl ensam mot Wiland hade vi kanske vunnit.

Jag försöker se något positivt i att vi slapp det meningslösa bakåtspelet.

Nästa match visar om Haglund tänkt om eller inte.

Guliganerna dominerade på läktaren, också ett plus.


Anders Täreby, Steninge - måndag 8 maj 2017 kl 22.05
Detta är Elfsborg 2017 - Vi har kapacitet att vinna mot Malmö, men det kunde lika gärna blivit 0-3. Det finns ingen stabilitet i laget, som behöver en ledargestalt/pådrivare. Det är tydligt att Dyer tyvärr inte klarar den rollen i nuläget. Drömläge för Holmén, men hur bra är han i nuläget?

Rent underhållningsmässigt förstår jag inte att någon kan klaga, det var länge sedan jag såg en så underhållande match! Vi kan man mer begära, förutom att Elfsborg ska vinna förstås? Även om balansen i laget saknas så tycker jag det hedrar Haglund att han vågar spela med så många offensiva spelare på plan samtidigt. Tycker också att Bajrami tar steg i rätt riktning med flera fina dribblingar.

Att förlora mot Malmö är ingen katastrof. Elfsborg släpper in för mycket mål för att tillhöra absoluta toppen i år men vi kommer inte att hamna på nedre halvan.


Peter Olsson, Borås - måndag 8 maj 2017 kl 22.15
Förra året, samt i början av detta året tyckte jag Bajrami fastnade på varenda utsträckt fot. Men idag hade han flera fina prestationer där han smånätt trippade förbi sin försvarare. Om hans formkurva kan fortsätta uppåt, så kommer han betyda mycket.

Minns han innan han såldes, vilken lekstuga han hade i Allsvenskan då.

Jonas Claesson, Bottnaryd - måndag 8 maj 2017 kl 22.23
All heder åt Elfsborg som gör att man vågar tro på framtiden! Kevin var bäst på plan, tillsammans med Lundevall.

Självklart måste sånt stävjas! Ut med Lundevall och in med Dyer, som tappar bollen varvid mff kontrar och gör ett segermål. Dyer håller inte måttet, helt enkelt.


Kent Carlsson, Sandhult - måndag 8 maj 2017 kl 22.54
Surt att förlora matchen på tilläggstid. MFF ökade trycket i andra halvlek, men Kevin höll oss kvar i matchen med ett briljant målvaktspel. MFF vinner enkelt allsvenskan. Var hamnar vi?

Jonas Claesson, Bottnaryd - måndag 8 maj 2017 kl 23.08
Jag hoppas vi slipper kval höst.

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - tisdag 9 maj 2017 kl 0.02
Sur förlust. Men bra match. Trist tabell. Men alla lag ska möta blivande guldlaget Malmö. Och vi gav dem en match. Gäller att ta med sig det positiva. Men just nu känns det som om Elfsborg har en intern kamp - ska vårt målfarliga anfall lyckas göra fler mål än det svaga försvaret släpper in?

Christer von Zweigbergk, Viskafors - tisdag 9 maj 2017 kl 0.15
Är vi bara några stycken som orkar se verkligheten i vitögat? Tabellplaceringen speglar EXAKT var vi befinner oss. Vi ligger på 11:e plats när 23,5 % av allsvenskan har spelats. Det är den krassa sanningen som inte kan nonchaleras.

Vi klarar oss inte kvar på gamla meriter, det har både MFF och IFK Gbg med flera storheter fått erfara genom åren. Ingenting ordnar sig automatiskt bara för att vi är Elfsborg. Nu måste alla ta sitt ansvar och jobba för att undvika nerflyttning i första hand!


Kurt Nilsson, Skyttorp - tisdag 9 maj 2017 kl 9.00
Lennart: På dom första 15 minuterna hade Elfsborg spelat tillbaks till Kevin 11 gånger ,inte fan var det mindre bakåtspel ----Däremot gjorde Elfsborg en bra match ,på toppen av sin förmåga, men lik förbannat förlorade vi---Bajrami jobbade väldigt bra och det var lite mindre glapp mellan mittfält och försvar den här gången--Känns som att Sirius kommer att slå oss nästa match,ska dit och titta och våndas ----

Gert Rehn, Göteborg - tisdag 9 maj 2017 kl 9.05
Tror tyvärr att bakåtspelet försvann för att MFF inte tillät det genom högt presspel. Det fanns helt enkelt inte tid och möjlighet att rulla i backlinjen. Men det blev en mycket bättre och mera sevärd match. Som någon skrev, lite internationell prägel på matchen. Men dj...t sur förlust.

Herman Thorell, Dalsjöfors - tisdag 9 maj 2017 kl 9.07
Det är 3 poäng upp till andraplatsen. Men det kan verkligen sluta hur som helst det här.

Lennart Odhström, Umeå - tisdag 9 maj 2017 kl 10.28
Kur>> Jag fick igång sändningen först efter 23 minuter, så ber om ursäkt för att jag inte såg att vi började med det meningslösa bakåtspelet. Därefter försvann det i alla fall.

Om Elfsborg spelar som i de 67 minuter jag såg mot MFF så finns det en chans.

Då går det enkelt att besegra både Sirius och laget vars namn jag inte vill nämna.

Fast blir det inte sex poäng i de kommande två matcherna då måste väl till och med de mest ihärdiga försvararna av Haglund inse att dennes metoder är fel?


Ivar Tengklint, Glommen - tisdag 9 maj 2017 kl 11.36
Jag vill minnas att Janne Andersson sade åt sina spelare i Norrköping att inte riskera något de första 10 minuterna av matchen. Det kanske är rätt så att man kommer in i en grundtrygghet och spela ut mer kreativt och offensivt efter hand. Elfsborgs problem verkar vara slutet på matchen med många insläppta mål. MFF blev ju allt starkare mot slutet och verkade inte tröttkörda. Mot Östersund släppte vi in fyra baklängesmål under andra halvlek! Precis som i löpning gäller det att disponera krafterna så att man har kvar något till spurten.

Karl-Henrik Lindblom, Björlanda - tisdag 9 maj 2017 kl 12.34
Ett fall framåt, men trots allt ett fall mot ett lag som var klart bättre under framför allt den del av matchen vi släppte in fyra mål sist med. Ambitionen var bra och man spelade, kämpade så bra man kan, men det räckte tyvärr inte. Jag går gärna tillbaks till Arenan om man ser denna glöd, men det gäller att jobba hårt med spelet utan boll, ett pressspel som MFF visade IFE:s backlinje så fort man tvekade lite med uppspelen. Avgörande målet föregås av felpass, för långt ifrån markeringen eller tvekan från Rosenqvist i markering och att lämna över till en annans ansvar, tyvärr Rosenqvist, gör att assistkungen som inhoppare Eikrem kan pricka Berget med ett perfekt inlägg och klassavslut- klassskillnad när det behövs som mest. Alltmer kritisk till Haglunds försvarsträning när man inte orkar hänga med från min. 50-70 i markeringar eller hålla i bollen någon längre stund. Bristen på initiativ att byta i tid när flera spelare går på knäna, Bajrami framför allt, gör att jag undrar hur det är ställt med handlingskraften. En MFF suporter framför mig var väldigt undrande varför man inte förstärkte Elfsborgs vänsterkant defensivt när Lundqvist har problem bakåt i andra halvlek. MFF spelar man emot på ren inspiration, men hur är det med skärpan mot övriga lag, som man inbillar sig man inte behöver kämpa livet ur sig mot. Jämna träningsmatcher mot AFC, HBK och förlust i cupen hemma mot Brommapojkarna kanske borde visat alla hur mycket jobb som krävs för att hålla en nolla i allsvenskan. Och försvarspel kräver samträning och organisation, vilket man säger att man tränat sedan länge nu. Men jag tycker fortfarande man har problem på egen planhalva och ligger ett steg för långt ifrån minst, vilket betyder att man känner sig inte trygg i vad man ska göra när man är utan boll på egen planhalva- inge samordnad press i grupp, om man säger så. Sirius borta- inte lätt, det krävs ett likadant jobb som igår, men dert finns hopp om jobbet görs, för som MFF spelar delar av andra halvlek igår är de utan tvekan landets bästa lag.

Krister Björling, Sandared - tisdag 9 maj 2017 kl 17.02
Intressant artikel i Sydsvenskan idag som tar upp Elfsborgs redovisning av publiksiffror. Igår var det tydligen enligt polisens säkerhetsrapport 6 244 st besökare på arenan. Det har sagt förr men jag tycker verkligen det är på tiden att den riktiga publiksiffran redovisas. Man kan väl redovisa båda då om man så gärna vill visa hur många som köpt biljett.

Sedan måste jag säga att en satsning som Elfsborg gjort som fallit ut mycket väl är priset på säsongsbiljetten till klacken. Antalet fans där har ju ökat och Guliganerna har väl aldrig sett och hörts bättre på arenan än i år. De har verkligen varit ljuspunkten på arenan så här långt! Kämpainsatsen igår kommer dock på andra plats

Roland Dellton, Lerum - tisdag 9 maj 2017 kl 18.51
Nu har jag fyllt på VG-kontot . Kanske fler som vill att www.vigule.se skall leva vidare??

Roger Olsson, Borås - tisdag 9 maj 2017 kl 20.17
Elfsborgs U21 spelade match ikväll mot Häcken. Seger med 3-1. För ovanlighetens skull släppte man alltså in ett mål. Det ska dock sägas att det var en straff. De unga spelarna fortsätter att dominera i U21 allsvenskan. Obesegrade efter sju matcher och endast 4 insläppta mål. Jag har tidigare hyllat försvarslinjen, men idag var det lärlingarna Arian Kabashi och Oscar Iglicar som imponerade oerhört. Får de inte A-lagskontrakt med Elfsborg så är det bara att gratulera de klubbar som kan få deras underskrifter. Bägge två har spetskompetenser som alla lag behöver.

Lennart Odhström, Umeå - onsdag 10 maj 2017 kl 1.14
Det är ju uppenbart att U21 har ett spelsystem som är överlägset A-laget.

Kurt Nilsson, Skyttorp - onsdag 10 maj 2017 kl 8.06
Lennart--Jag hoppas innerligt att vi slår Sirius med 6-0 ---men det sunda förnuftet säger något annat--Sedan förstår dom flesta skribenterna här att Haglunds metoder funkar inte längre ,förlust ett par matcher till så ligger han löst till....Personligen så hoppas jag i framtiden på Tobias Linderoth som tränare ,har han lite av sin fars offensiva tänk med positiv fotboll så kanske det blir roligt igen om några år ----

Hasse Ekdahl, Borås - onsdag 10 maj 2017 kl 10.02
OK Roland !! Nu fortsätter jag att fylla på VG-kontot :)

Lars Alexandersson, Linköping - torsdag 11 maj 2017 kl 8.47
Hur mår gräset där uppe i Norrland (Uppsala)? 6 minusgrader i natt igen.

Lennart Odhström, Umeå - torsdag 11 maj 2017 kl 9.33
Planen är täckt med skyddande plast, gräset längs trottoarena ser dock grönt ut.

Tyvärr vill inte länkningen fungera, så det blir till att kopiera och klistra in adressen nedan för att se området.

https://www.google.es/maps/place/Studenternas+IP/@59.8466399,17.6475507,3a,60y,90t/data=!3m6!1e1!3m4!1s28_DEKGeWGnunFfn--g2Kg!2e0!7i13312!8i6656!4m5!3m4!1s0x465fcbe35f1bd397:0xdd2aa55f33ddd49f!8m2!3d59.8474772!4d17.6474977!6m1!1e1

Nästan 3 000 biljetter sålda, omkring 4 000 kvar. Inte helt billigt. 190 kronor på bortaläktaren inklusive avgift.


Lennart Odhström, Umeå - torsdag 11 maj 2017 kl 9.40
Fasen det blev ju inte satellitbilden utan ett gammalt foto. Våra vänner i Uppsala får ta sig dit och inspektera.

Hans Josefsson, Storvreta - torsdag 11 maj 2017 kl 10.32
1,5 mil norr om Studenternas, i Storvreta, skiner solen varmt och gult efter några dagars vargavinter. Upsala Nya Tidning rapporterar att Ante Björkebaum är skadad, att Kingsley Sarfo är het och att bandyfinalen ska återvända hem igen. Hur gräset mår i dagsläget vet jag inte men 2019 blir det plast istället.

Hans Josefsson, Storvreta - torsdag 11 maj 2017 kl 10.51
Fast nu gick solen i moln och himlen blev blåsvartrandig. Inte bra.

Hans Josefsson, Storvreta - torsdag 11 maj 2017 kl 16.01
Här kommer en hälsning från Uppsalas verbala och musikaliska stoltheter Jacke Sjödin och Orphei Drängar. Tyvärr bara via Facebook så ni som inte hänger där får leta på annat håll.

Lennart Odhström, Umeå - torsdag 11 maj 2017 kl 17.44
OD är nästan i klass med Jan Öjlers. Riktigt imponerande. Kul med sådana iniativ.

Appropå initativ så får varje Elfsborgsmedlem köpa två biljetter, men betala bara för en mot laget "från" Eskilstuna.

För övrigt anser jag att AFC bör förstöras.


Lars Alexandersson, Linköping - torsdag 11 maj 2017 kl 18.59
Fattar jag AFC-erbjudandet rätt? Vi gamla medlemmar måste köpa biljetterna i biljetthuset medan nya medlemmar får en kampanjkod hemskickad och kan köpa på nätet?

Verkar lite opraktiskt. Risk för köer i så fall.


Roland Dellton, Lerum - fredag 12 maj 2017 kl 7.34
Nu blåser det rejält i Elfsborg enligt dagens BT. Hela 22 spelare av 23 skall ha sagt att de saknar förtroende för tränaren före seriestart.

Jan Artursson, Borås - fredag 12 maj 2017 kl 8.37
Ja nu drog stormen igång ordentligt. Inte kan väl Haglund sitta kvar nu när hela Borås vet om att han har i princip alla spelare emot sig. Det måste ju vara ohållbart. Tycka vad man vill om Magnus men idag lider jag med honom, kan inte vara kul att komma till jobbet idag.

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - fredag 12 maj 2017 kl 8.45
A-laget ligger elva i tabellen med hela 13 insläppta mål.
U21-laget ligger tvåa i sin serie med enbart 4 insläppta mål.
U19-laget leder sin serie med enbart 7 insläppta mål.
U17-laget ligger tvåa i sin serie med enbart 7 insläppta mål.
Alla lag har spelat 6-7 matcher. Alla ungdomslag har släppt in minst eller nästminst mål i sin serie.

Jag kan inte förstå hur vi kan nå sådana framgångar med stabila försvarsspel i ungdomslagen, som sedan inte hänger med upp i a-laget.

Att slänga in ungdomsspelare i a-laget kommer nog inte lösa problemet, för det är skillnad på ungdomslag och a-lag. Men det finns bra vinnarkultur och bra försvarsspel i föreningen som inte finns i a-laget.

Jag tycker spelet många gånger under året har sett bra ut. Taktiskt har vi också hängt med bra fram till matchbild ändras. När matchbild ändras så ser det mindre bra ut.

Jag vet inte vad jag ska säga om BT-stormen som skapas idag. Den eller de inom spelartruppen som står bakom detta bidrar inte till bra moral, vilket i sin tur inte leder till bra vinnarkultur. Sedan vet man inte hur mycket som är sant eller osant.

Det finns också en sida när Magnus är tränare där sådana här uppgifter och rykten skapas. Det hänger liksom med paketet, vilket vi fick se förra perioden med.

Uppgifterna känns också lite väl konkreta med anonyma citat och omröstningar med exakta siffror. Det är lite väl svåra uppgifter att ta in.

Om allt stämmer, så krävs det mycket av Magnus för att känna sig bekväm i sin roll. Jag hade haft svårt att jobba under sådana förhållanden.


Roger Olsson, Borås - fredag 12 maj 2017 kl 8.53
Artikeln i BT andas att källorna som BT hänvisar till kommer från spelartruppen. Det är alldeles för initierad information som finns med i artikeln för att det skulle vara en utomstående källa eller att det skulle vara rent påhitt. Den rimligaste förklaringen till allt detta är nog att spelarna under lång tid framfört kritik till Bosse och Stefan men de har valt att inte lyssna. Som en allra sista utväg, efter flera framstötar till kubbens ledning och styre , har spelarna valt att gå till media. Det känns hur som helst mycket oroande inför matchen mot AFC. Hur ska Haglund få till rätt inställning hos spelarna inför söndagens match?

Johan Nilsson, Göteborg - fredag 12 maj 2017 kl 8.57
Oj då, jag som har gottat mig åt misskötseln och den dåliga stämningen i Blåvitt de senaste dagarna. Nu kommer samma storm till oss. Det är tydligen lika illa i Borås. Suck.

Om Haglund ska avgå, vilket ju nu känns alltmer sannolikt, så hoppas jag det sköts på ett bra sätt och att klubben är riktigt noggrann när man rekryterar ny tränare.


Johan Nilsson, Göteborg - fredag 12 maj 2017 kl 9.00
Förresten, om (säger om) det är så att Samuel Holmén är klar för att komma hem i sommar så är det hög tid att presentera den nyheten nu. Det behövs desperat något positivt, något som ger framtidstro.

Och om han inte ska komma vore det faktiskt bra om man gick ut med det också. (Kan det vara så att man inväntar turkiska ligans slut?)


Glenn Holvik Gustavsson, Borås - fredag 12 maj 2017 kl 9.04
Sampa har börjat få speltid igen. Han spelade exempelvis hela seriefinalen mot Besiktas. Hans lag Basaksehir har stor chans att bli mästare. Laget har också plats i Champions League inför kommande säsong. Sampa har ett år kvar på det kontraktet.

Peter Olsson, Borås - fredag 12 maj 2017 kl 9.15
Glenn! Skärp dig! Vad är CL mot Svenska Cupen i februari? Eller en försäsongsträning på Rya Åsar!

Johan Nilsson, Göteborg - fredag 12 maj 2017 kl 9.21
Det är väl delvis CL-spelet som startat ryktena. Kanske vill hans klubb satsa på några prestigevärvningar i sommar för att lyckas i Europa, och då kanske det inte finns plats för Holmén längre. Plus att hans barn är i skolåldern och så. Men det kanske är ett pussel som kommer att läggas i sommar. Jag längtar bara desperat efter en positiv nyhet denna dystra vår.

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - fredag 12 maj 2017 kl 9.21
Jag håller med dig Peter. Hehe. :)

Lennart Odhström, Umeå - fredag 12 maj 2017 kl 10.21
En av de saker som spelarna, enligt media, är kritiska mot är att Haglund har en favoritgrupp som alltid får spela.

Detta har jag påpekat på VG upprepade gånger, till förtret för en del, men det tro f-n att ett sådant sätt splittrar en grupp.

Jag hävdar att splittringen i laget inte är spelarnas fel utan tränarens.


Kent Carlsson, Sandhult - fredag 12 maj 2017 kl 10.24
Enligt uttalande i BT så känner Bosse Johansson inte till någon kritik och Magnus Haglund har inte märkt något.
Detta innebär enligt mig att det finns tre förklaringar till detta mysterium.

Bt artikel är helt och hållet fejkad, allt är fel och det sjungs "ju mer vi är tillsammans" i omklädningsrummet.

Johansson och Haglund lidar av svårartad hörselnedsättning och uppfattar enbart signaler från sitt inre.

Johansson och Haglund är medietränade av Bagdad Bob.


Kent Carlsson, Sandhult - fredag 12 maj 2017 kl 10.30
Tre alternativa förklaringar skall det vara.

Roger Olsson, Borås - fredag 12 maj 2017 kl 10.33
Lennart: Om BT:s uppgifter stämmer att 22 av 23 spelare inte har förtroende för Haglund så är väl inte truppen splittrad. Tvärtom verkar den vara ganska så enad.

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - fredag 12 maj 2017 kl 10.41
We shall overcome! :)

Peter Olsson, Borås - fredag 12 maj 2017 kl 10.55
Ok.. Den brinnande frågan..

Vem är spelaren som isf står på Haglunds sida?

Jag känner mig relativt neutral i denna fråga. Är Haglund rätt man att leda Elfsborg? Kanske, kanske inte. Det enda jag är rädd för är att man byter ut honom och sedan får vi hit en Lennartsson eller någon annan som slår långa bollar på Bengt. Bristen på tillgängliga alternativ är rätt stor tror jag. Med det sagt, jag vet ingenting om hur Tobias Linderoth är.

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - fredag 12 maj 2017 kl 11.02
Det väcker ju onekligen en viss nyfikenhet vem den 23:e spelaren är. Som har förtroendet kvar... Kan det vara Prodell?

Roger O >> Visst känns det oroande inför matchen mot AFC, men på söndag är det väl Sirius som väntar?

Det hoppas i alla fall spridda skurar från varbergsguliganerna som bokat tåg till Uppsala ToR...


Glenn Holvik Gustavsson, Borås - fredag 12 maj 2017 kl 11.03
När det gäller långa bollar och ett direkt spel, så är det ju lite så som det har sett ut under den senaste tiden. Vi har spelat mer på kontring, vilket också varit det spel denna spelartrupp har lyckats bäst med.
Stämmer uppgifterna, så lär Haglund inte vara rätt man. Det tycker jag är ganska självklart. Sen är det inte bara att göra sig av med en tränare som har ett och ett halvt år kvar på kontraktet.

Har hört ifrån flera med insyn i ungdomslagen att Linderoth är en tränare med inställning. Han präntar in sin egen inställning i de spelarna han tränar. Det låter bra i mina öron.


Roger Olsson, Borås - fredag 12 maj 2017 kl 12.01
Jan-Ove: Helt rätt att det är Sirius vi möter. Jag tänkte mer på nästa hemmamatch. Men jag är orolig för hela säsongen. Det är svårt att se att det kan fortsätta som nu. Antingen får man byta tränare eller byta spelare. Om nu BT:s uppgifter stämmer.

Christer von Zweigbergk, Viskafors - fredag 12 maj 2017 kl 12.08
Så var det offentligt! Det alla redan visste kom slutligen (och äntligen) fram i dagens ljus: missnöjet med Haglund finns inte bara här på VG debatt, det är allmänt utbrett.

Haglund och Bosse Plånbok blev nyss intervjuade i lokalradion och - föga förvånande - präglades intervjuerna av någon sorts självförnekelse. "Fin stämning, bra energier" var några av de floskler som herrarna uttryckte och särskilt, likt en hal politiker, undvek Bosse att svara ärligt på de raka frågor som Olmås ställde. Antingen har han inte förstått allvaret eller så tror han på fullt allvar att "allt ordnar sig".

Om man bestämmer sig för att låta sig intervjuas i massmedia så är det i min värld meningslöst att ställa upp om man inte svarar öppet och ärligt på ibland obekväma frågor. Varken Haglund eller Bosse lyckades något vidare...


Johan Nilsson, Göteborg - fredag 12 maj 2017 kl 12.16
Oavsett allt annat: vilken skum grej det är att de tydligen kör med förtroendeomröstningar i fotbollsklubbar. Den delen känns som en sämre dokusåpa. Tänk om man själv skulle råka ut för det på jobbet.

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - fredag 12 maj 2017 kl 12.23
Håller med Johan om det är skumt.
Det signalerar att truppen inte har den moral eller kultur som krävs. Vilket i sig är en ledarskapsfråga.

Kent Carlsson, Sandhult - fredag 12 maj 2017 kl 12.42
Jag vet inte om det är speciellt skumt att man som ledare måste ha personalens förtroende. Skillnaden kan möjligen vara att i näringslivet så behövs inga omröstningar utan där finns andra verktyg att hantera förtroendefrågor.
Det skumma kanske är att den högsta ledningen inte verkar vara intresserade/kompetenta av att lyssna in kritiska synpunkter. Lägger man locket på så kokar det förr eller senare över. Svårare än så är det ju inte

Peter Olsson, Borås - fredag 12 maj 2017 kl 12.57
Det är väl inte konstigt att Bosse/Stefan svarar så? Det är ju det enda logiska. Om stämningen nu ÄR dålig, så blir den ju ännu sämre av att folk hängs ut. Precis samma sak händer efter varje match, folk tycker det är konstigt att Haglund(Eller annan tränare) lyfter fram de positiva sakerna ur en annars dålig match. Det är väl för f-n självklart.

Individuell kritik/kritik mot avdelningar eller lag tar man bakom stängda dörrar - annars är man ju den sämsta chefen i världshistorien.

Kent Carlsson, Sandhult - fredag 12 maj 2017 kl 13.06
Dålig stämning och andra icke önskvärda företeelser åtgärdar man innan grytan kokar över. Svårare än så är det ju inte.

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - fredag 12 maj 2017 kl 13.34
Mikael Olmås är oerhört nedlåtande mot Magnus Haglund i radiointervjun som P4 Sjuhärad har lagt upp. Avslutningen är ett hån mot Magnus. Det tycker jag är tråkigt att lyssna på.

Mikael Häggström, Borås - fredag 12 maj 2017 kl 13.54
Är det mediadrev på gång ? Ja

Reflekterar lite vad som skrivs. Kan det verkligen vara så att 22 av 23 spelare FÖRE seriestarten säger sig inte ha förtroende för sin tränare ?

Av de i truppen räknar jag (ungefär) nio som unga, två nyförvärv som varit i klubben kort tid. För mig osannolikt att de inte skulle ha förtroende för en etablerad allsvensk tränare.

Känns som det varit ledande frågor i så fall från äldre spelare och som ofta i detta sammanhanget de som inte är givna i startelvan.

Kom också ihåg att det är inte Magnus Haglund som bett att få vara tränare i Elfsborg. Det är Elfsborg som frågat Magnus om han vill träna Elfsborg.


Erik Nilsson, Linköping - fredag 12 maj 2017 kl 14.04
Intressanta uppgifter om att det skulle finnas en grupp spelare som favoriseras av Haglund. Hur kan då 22 av 23 tycka att han är kass?

Jag tycker på det hela taget att startelvorna är ganska självskrivna i Elfsborg, så bred är inte truppen - det kanske är en eller två personer man kan diskutera i varje match.


Mikael Häggström, Borås - fredag 12 maj 2017 kl 14.10
Tror inte på att någon tränare favoriserar någon spelare. Men tränaren har sin uppfattning och den överensstämmer inte alltid med andras uppfattning. Konstigare än så är det inte!

Peter Olsson, Borås - fredag 12 maj 2017 kl 15.07
Skulle vara intressant (och omöjligt) att få reda på hur BT har fått reda på och vem som är källa. Som Häggström skriver tycker jag det verkar omöjligt att massor av nya spelare går in i säsong med dåligt förtroende, efter att ha träffat Magnus ett par ggr? Det luktar nästan som att någon reporter själv suttit på ViGule, läst att folk här är missnöjda. Skapat sin egen mailadress lassefrånborlänge@gmail.com, mailat sig själv och skrivit att han har insyn och alla är missnöjda. Sen gjort en artikel om detta.

Kent Carlsson, Sandhult - fredag 12 maj 2017 kl 15.12
För den som är intresserad av konflikthantering så erbjuder VG denna dag en del intressant stoff.

Det överslätande förhållningssättet är den vanligaste metoden, kan uppfattas som behaglig, men löser (nästan)aldrig problemet.

Det sakliga förhållningssättet som innebär att man går igenom de olika ståndpunkterna och försöker finna en lösning genom kompromisser. Ju tidigare man tar upp en konflikt, ju större möjligheter finns att lösa den via denna metod.

Slutligen konfrontation då har man nått den punkt då det inte finns någon återvändo utan den enda lösning som finns är att man går skilda vägar.

Alltså visa alltid "motparten" respekt och hantera konflikter på ett tidigt stadium, då är de (ofta)möjliga att lösa.


Mikael Häggström, Borås - fredag 12 maj 2017 kl 15.16
Jo, så sant Peter Olsson. Bara att ställa frågan vem som är källan är olagligt!

Roger Olsson, Borås - fredag 12 maj 2017 kl 15.23
Jag är mest överraskad av naiviteten hos vissa skribenter. Att tro att BT vågar gå ut med en sådan här historia utan att ha trovärdiga källor visar på att man inte förstår hur media arbetar. För mig är det klart som korvspad att BT har blivit kontaktad av någon spelare. Det kan inte behövas någon större slutledningsförmåga för att förstå vem det är som tidigare har fört spelarnas talan gentemot ledningen. Lagkaptenen har den uppgiften. Det kan inte heller vara helt otroligt att det är denne person som kontaktat media och som dessutom inte vill kommentera om Haglund har stöd hos spelarna. Att det skulle vara någon spelare som inte är ordinarie faller på sin orimlighet. Då skulle BT aldrig gått ut så stort som man gjort.

Christer von Zweigbergk, Viskafors - fredag 12 maj 2017 kl 15.28
Att Haglund är ifrågasatt kan knappast vara en överraskning för någon, inte ens för den inre ledarkretsen. Även om uppgifterna i dagens BT skulle vara fejkade så har frågan om Haglunds vara eller icke vara i Elfsborg lyfts fram som ett bekymmer som inte kan nonchaleras av någon. Personligen har jag svårt att tro att han kan fortsätta och jag skulle inte bli förvånad om han tvingas lämna lika snabbt som Hubba-Bubba fick göra för ett par år sedan.

NÅGOT kommer naturligtvis att hända inom kort och det är väl bara att sätta sig och vänta på vilken lösning som Elfsborg har bestämt sig för.


Kent Carlsson, Sandhult - fredag 12 maj 2017 kl 15.30
Direkt osmakligt(och mycket olagligt) att efterforska källa eller uppmuntra någon att göra detta. Endast tanken är motbjudande
Skärpning tack!

Christer von Zweigbergk, Viskafors - fredag 12 maj 2017 kl 15.35
Bosse Johansson säger i dag enligt Radio Sjuhärads nyhetssändning kl. 15.30: "det är inte aktuellt att byta tränare".

Nu har han sagt det och har därmed satt sig själv i en mycket svår sits där han utan tvekan riskerar att tappa hela spelartruppens förtroende och därmed skulle sprickan kunna bli total. "Skyddad verkstad" är ett begrepp som verkar passa bra in här. Transparens och ärlighet är uppenbarligen inte Elfsborgs paradnummer...


Mikael Häggström, Borås - fredag 12 maj 2017 kl 15.57
Självklart kan inte några styrelsebeslut att byta tränare offentliggöras innan ett styrelsebeslut har tagits om detta.

Hoppas nu inte Elfsborgs spelare gör på samma sätt som en annan allsvensk klubb gjorde en gång när missnöjet var stort. Den gången så ramlade många baklängesmål in och tvingade fram ett tränarbyte!


Peter Olsson, Borås - fredag 12 maj 2017 kl 16.22
Kent: Skärp dig själv, jag skrev att det skulle vara INTRESSANT och la dessutom till (och omöjligt). Beskriv gärna vad jag uppmuntrar någon att begå brott.

Du kanske inte tycker det är relevant vem det är som uttalar sig, medans jag tycker det hade varit intressant att veta det. Detta att utan på något sätt tänka efterforska det - kanske får jag någon gång reda på det, kanske inte.. och det skiter jag i.

Mitt inlägg relaterar till det Häggström skriver som jag tycker är ytterst relevant. I mina ögon är det orimligt att 22 av 23 spelare GÅR IN i säsong med dåligt förtroende.

Peter Olsson, Borås - fredag 12 maj 2017 kl 16.43
På ämnet: Fotbolldirekt intervjuar Janne Hansson

Jonas Claesson, Bottnaryd - fredag 12 maj 2017 kl 16.44
Någon som kommer ihåg KGB? Ett par månader efter att hans kontrakt förlängdes fick han sparken. Inte var det många som var nöjda med honom. Kanske Haglund hade en enorm lycka att vi hade en av Sveriges bästa spelare genom alla tider under de flesta av hans år som ledare. Vem vet vad en annan tränare hade lyckats åstadkomma med det material Haglund haft tillgängligt...

Kent Carlsson, Sandhult - fredag 12 maj 2017 kl 16.49
Försök att ringa in den krets av spelare(äldre spelare som inte är givna i startelvan) som kan vara tänkbara källor är väl på gränsen. Att anklaga reportern för att arbeta med ledande frågor eller ännu värre fejkade upplägg, är ju också gränsfall till ärekränkning.
Men journalister är väl vana de får ju stå ut med mycket nu för tiden.

Peter Olsson, Borås - fredag 12 maj 2017 kl 16.53
Men snälla.. Vart har jag skrivit om ålder alls? Du ärekränker ju mig lika mycket som jag ärekränker reportern isf, du läser ju inte ens vad jag skriver utan fabricerar vilt.

Christer von Zweigbergk, Viskafors - fredag 12 maj 2017 kl 17.01
Peter Olsson: Detta är definitionen på ärekränkning:

Bestämmelser om ärekränkning – brotten förtal och förolämpning – finns i 5 kap. brottsbalken. Med förtal avses att utpeka någon såsom brottslig eller klandervärd i sitt levnadssätt eller annars lämna uppgifter som är ägnade att utsätta denne för andras missaktning.

Stämmer detta in på dig när du påstår att du är utsatt för ärekränkning?


Peter Olsson, Borås - fredag 12 maj 2017 kl 17.11
CvZ: Jag är inte jurist, men att påstå att jag säger saker som jag inte har sagt, är väl ungefär samma sak som att säga att någon har gjort saker de inte har gjort?

Utöver det så borde man, om man gnuggar sina två grå, kunna utläsa att jag inte är fullt seriös. Jag tror inte lassefrånborlänge@gmail.com finns.

Christer von Zweigbergk, Viskafors - fredag 12 maj 2017 kl 17.20
Peter Olsson: Är det OK att blanda in Lasse Nilsson i detta sammanhanget även om det i dina ögon är ironiskt? Lasse som är den ende som stöttar Haglund?

Lars Alexandersson, Linköping - fredag 12 maj 2017 kl 17.23
Hur stor är risken att folk åker till Uppsala ända från Varberg - eller ännu längre ifrån - bara för att få se ett medvetet ras, iscensatt av spelarna?

Eller målar jag hin håle på väggen?


Kent Carlsson, Sandhult - fredag 12 maj 2017 kl 17.31
Olsson! Det var Häggström som gav sig på att åldersinringa källan. Kanske inte så kul för de fåtal spelare som kan känna sig utpekade.
Det var du som luktade dig till att reporten jobbade med fejkmetoder.
Kanske inte så kul för journalisten att få den anklagelsen.

Lars Alexandersson, Linköping - fredag 12 maj 2017 kl 18.02
Kent >> Häggström har inte alls åldersinringat källan. Läs hans inlägg kl 13.54 igen.

Peter Olsson, Borås - fredag 12 maj 2017 kl 18.13
CvZ: min enda slutsats blev att du inte gnuggade de två grå.

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - fredag 12 maj 2017 kl 18.24
Jo Lars, några tokar åker till Uppsala från Varberg. Men på söndag reser, inte bara vi, utan hela truppen sig och visar alla oss belackare att viljan och kunnandet räcker till seger med 4-0 eller 4-1.

Kom ihåg var ni läste det först...


Kent Carlsson, Sandhult - fredag 12 maj 2017 kl 18.48
Lars! Jag har läst Häggströms inlägg en gång till och jag håller med dig om att min slutsats var hårdragen så kan det bli ibland i stridens hetta. Jag ber Häggström om ursäkt för detta.
I övrigt vill jag utbringa ett hurra för tokarna från Varberg som åker till Uppsala. Vi vinner med 3-0.

Mikael Häggström, Borås - fredag 12 maj 2017 kl 18.54
Självklart "åldersinringar" undertecknad ingen källa. Men lika självklart är (tror jag i varje fall) att äldre spelare i en trupp initierar en diskussion om vad det vara månde. Hierarkin i en grupp är väl sådan att inte de yngre att fram detta. Jag tar inte ställning vad som är rätt eller fel. För att göra det skulle jag behöva mer information än vad jag har.

Mikael Häggström, Borås - fredag 12 maj 2017 kl 18.58
Jo, förresten. Jag tar direkt ställning i en sak. Man ska ALDRIG sparka en tränare i panik för att mediadrevet går. Först ska man ha klart ett långsiktigt alternativ.

Magnus Andersson, Borås - fredag 12 maj 2017 kl 19.01
Att Bosse Bank säger utåt att han har förtroende för Haglund som tränare är fullt logiskt. Antingen har man förtroende eller så har man det inte. Och så länge tränaren är kvar kan man inte säga något annat. Så det får man nog ta för vad det är. Jag tycker det är tråkigt att denna situation uppstått med tanke på hur länge Haglund varit i Elfsborg och med laget vunnit guld och flera medaljer. Men OM nu uppgifterna i BT stämmer kommer nog situationen tyvärr att bli ohållbar. Och OM vi nu skulle sparka tränaren igen så är det ju ledningen som tillsätter tränare som ska ha största kritiken, helt enkelt för dåligt rekryteringsarbete.

Lars Alexandersson, Linköping - fredag 12 maj 2017 kl 20.20
Jan-Ove >> Även jag tar tåget till Uppsala, men det är ju bara hälften så långt för mig som för dig. Nästgårds!

Lennart Odhström, Umeå - fredag 12 maj 2017 kl 21.31
Jag är övertygad om att alla supportrar vill Elfsborg väl och när resultaten inte går lagets väg blir det debatt.

Grundproblemet som jag ser det är Elfsborgs spelsystem. Bakåtspelet har kostat oss många poäng och inte tror jag att spelarna uppfunnit detta.


Herman Thorell, Dalsjöfors - fredag 12 maj 2017 kl 22.56
VG-debatten lever och därmed lever Elfsborg. En tränare är inte starkare än vad truppen tycker,. Kan tyckas tufft, men sådant är livet på den här nivån. Oavsett måste de styrande visa att man tar kompetenta beslut, annars spelar det ingen roll vem som ersätter en eventuellt petad tränare.

Lennart Odhström, Umeå - fredag 12 maj 2017 kl 23.39
Jag tror att jag var en av de första att påstå att det var fel att ta tillbaka Haglund. Han gjorde storverk under många år, men gled in i ett spelsystem som var ofruktbart, min åsikt.

Klubben hade undvikit nuvarande läge om man sökt en ny tränare istället för att tro att Haglund skulle återvända som en återuppstånden messias, gärna okänd som Haglund var en gång när det begav sig, men en tränare med nya tankesätt.


Christer von Zweigbergk, Viskafors - lördag 13 maj 2017 kl 12.38
...och vad ska vi prata om nu då?

Erik Nilsson, Linköping - lördag 13 maj 2017 kl 14.05
Tänkbara ersättare kanske?

Gerhardsson var min favorit inför säsongen, men det tåget har ju gått.

Är Linderoth redo?


Lennart Odhström, Umeå - lördag 13 maj 2017 kl 14.38
Jag är övertygad om att tränarfrågan kan lösas internt. Jesper Bengtsson leder U21 med framgång år efter år, Linderoth gör det samma med sitt lag, så inte behöver vi gå över ån efter vatten.

Vi behöver inte ens sparka Haglund, bara omplacera. Snygg lösning som borde tilltala flertalet.

Imorgon tror jag blir en avgörande match. Om spelarna är missnöjda som BT skriver så är ju risken stor för att spelarna gör som Chelseas ifjol när de vill få bort Morinho som tränare, ger inte allt.

Eller så ger spelarna allt för att backa upp Haglund och gör en stormatch och Elfsborg vinner med 4-0.


Mikael Häggström, Borås - lördag 13 maj 2017 kl 15.49
1976 var det ett rödvitt lag från Småland som inte var nöjda med sin tränare. De förlorade med 9-2 och efter den matchen var han inte tränare längre. Det blev så bra 1977 och 1978 att de vann medalj båda åren.

Lennart Odhström, Umeå - lördag 13 maj 2017 kl 16.26
Man kan lita på att Häggström har koll på historien.

Den stora frågan är, ska 1976 återskapas imorgon?


Henrik Svensson, Varberg - lördag 13 maj 2017 kl 16.27
Jan-Ove du har tokfel, vi vinner inte med 4-1 borta, på Studan, däremot med 3-1 :-) Lars, vi ses i Uppsala! Övriga, häng på och stötta vårat lag! Om det är dags för tränarbyte, så förordar jag pannbandsligan, dvs Linderoth/Svensson, Antar att Linderoth har den tränarutbildning som krävs, annars är väl Mian kvar.

Henrik Svensson, Varberg - lördag 13 maj 2017 kl 16.29
Lennart man kan lita på Häggis när det gäller det mesta! Bättre ungdomstränare får man leta efter!

Erik Nilsson, Linköping - lördag 13 maj 2017 kl 17.46
Randrup och Manns är båda borta imorgon. Vem spelar högerback?

Peter Olsson, Borås - lördag 13 maj 2017 kl 19.03
Erik: Varför är de borta? avstängda/skadade? Kanske kan Kaib spela till höger? Tycker han är intressant framåt, men att han fortfarande är lite för naiv i försvarsspelet.

Roland Dellton, Lerum - lördag 13 maj 2017 kl 19.45
Randrup är avstängd efter tre gula kort. Manns inte tillbaka efter skada.

Christer von Zweigbergk, Viskafors - lördag 13 maj 2017 kl 20.14
På tal om Manns: det förvärvet var inte bra! Ständigt sjuk eller skadad, anonym och gör sällan något speciellt intryck. En snudd på katastrofal investering att ta hit honom. Dålig scouting?

I morgon är nog sista chansen för Haglund att få ytterligare respit. Förlust och direkt avsked är mitt tips.

Vet inte riktigt vad jag önskar mest...


Peter Olsson, Borås - lördag 13 maj 2017 kl 20.32
Känslan man hade i slutet av Hamréns karriär.. Man ser hellre att Sverige förlorar, så att han slutar - än att Sverige vinner.. :P Den är inte bra.

Peter Olsson, Borås - lördag 13 maj 2017 kl 20.38
Aik-målvakten gråter ut

Tydligen har domarna något emot honom, han får gula kort för att maska.. NO SHIT?!

Lennart Odhström, Umeå - lördag 13 maj 2017 kl 20.46
Elfsborgs U-lag dominerar totalt och vinner det mesta. Det tyder ju på att kunskapen om hur man tränar fotboll finns, samt givetvis talanger utöver det vanliga. U19 besegrade Lund med 1-0 och är obesegrade. För U17 ännu en storseger: IFE

Erik Nilsson, Linköping - lördag 13 maj 2017 kl 22.40
Finns en massa varianter på hur man löser högerbacksfrågan och ingen känns riktigt given.

1) Kaib till höger
2) Lundqvist till höger, Kaib till vänster
3) Nilsson till höger, in med Dresevic i mitten

Men jag funderar på om man ska prova Bajrami i den positionen?


Lennart Odhström, Umeå - söndag 14 maj 2017 kl 11.08
På VG råder lugnet före stormen.

Henrik Svensson, Varberg - söndag 14 maj 2017 kl 11.08
DG som högerback? För offensiv uppställning?

Kent Carlsson, Sandhult - söndag 14 maj 2017 kl 11.47
DG som högerback?? Enligt BT som ju ofta har rätt laguppställning spelar Lundqvist högerback och Rami Kaib vänsterback.

Henrik Svensson, Varberg - söndag 14 maj 2017 kl 15.55
Tunt med Guliganer på O'connors!

Jörgen Willborg, Borås - söndag 14 maj 2017 kl 16.38
Hoppfull idag, trots allt!

Christer von Zweigbergk, Viskafors - söndag 14 maj 2017 kl 18.04
Adam Lundqvist som högerback. Smart att tacka nej till alla hans farliga bananinlägg från vänsterkanten. Eller tänker Haglund rätt där? Hmmm.,,

Christer von Zweigbergk, Viskafors - söndag 14 maj 2017 kl 18.15
Vi blir totalt utspelade av en nykomling! Suck...

Christer von Zweigbergk, Viskafors - söndag 14 maj 2017 kl 18.49
2-1 till Sirius. Om detta står sig så får nog Haglund foten innan solen har gått ner i morgon kväll.

Christer von Zweigbergk, Viskafors - söndag 14 maj 2017 kl 18.58
Elfsborg i totalt sönderfall! Jönsson utvisad. Krisen är total och hela laget kollapsar totalt. Usch och fy.

Lennart Odhström, Umeå - söndag 14 maj 2017 kl 19.07
Adjö Haglund.

Anders Kamf, Lund - söndag 14 maj 2017 kl 19.08
Pinsamt, pinsamt, pinsamt och åter pinsamt.

Hasse Ekdahl, Borås - söndag 14 maj 2017 kl 19.09
Kicka Haglund omedelbart... :(

Christer von Zweigbergk, Viskafors - söndag 14 maj 2017 kl 19.10
4-1! Haglund ska bort och det NU! Laget verkar inte spela för honom, tvärtom. Flest insläppta mål av alla. Nä nu orkar jag inte mer och tar en time out för i dag.

Johan Nilsson, Göteborg - söndag 14 maj 2017 kl 19.11
Oj, oj, det är många som kommer att frossa i den här förlusten. Glöm bara inte att vi har en väldigt viktig match i bottenstriden på torsdag. Bra om man kan vara på plats och stötta laget då.

Lennart Odhström, Umeå - söndag 14 maj 2017 kl 19.25
Idag visade, tyvärr, spelarna sitt absoluta missnöje med Haglund.

Elfsborg har bara en sak att göra, byta tränare, någon annan lösning finns inte.


Jonas Claesson, Bottnaryd - söndag 14 maj 2017 kl 19.42
Jag är på plats på torsdag. Ta det lugnt, vi kommer förlora då också, men ett kval ska vi nog klara.

Claes Lindquist, Malmö - söndag 14 maj 2017 kl 19.43
Ur dagens Expressen: ”Tidigare i veckan avslöjades en spricka i Elfsborg, där majoriteten av spelartruppen ville göra sig av med tränaren Magnus Haglund, enligt uppgifter till Borås Tidning. - Det håller inte längre. Tränaren får inte spelarna med sig och glädjen känns bortblåst, sa en källa till BT då. - Det har funnits ett utbrett missnöje under en ganska lång tid nu. Det har klagats på den taktiska förståelsen och coachningen, att kravbilden är för låg på träning och att ledarskapet är undermåligt, sa en annan källa.” Detta har ju varit uppenbart under en längre tid även för en amatörsupporter som jag. Men det som tyvärr oroar mer är att styrelsen inte har agerat gällande kravbilden och den undermåliga träningsmängden och ledarskapet. Detta har ju varit uppenbart under flera år! Jag har ju i mångas ögon för ofta tjatat om träning, ledarskap och kraven. Om man vill vinna Allsvenskan, så måste man träna mer, ha en bra ledare och bra coachning. Truppen som vi har tror jag faktiskt är tillräckligt bra för att komma topp 3-4

Lennart Odhström, Umeå - söndag 14 maj 2017 kl 19.56
Samtidigt som A-laget går kräftgång så dominerar IF Elfsborg på ungdomssidan. U17.

" En överlägsen serieledning i U16 Nationell Grupp 3 där U17–truppen spelar, samt nu även serieledare i U17 Allsvenskan Södra. U–truppen har också stått för en riktigt bra inledning av serien. En förlust i U19 Allsvenskan, därefter sex raka segrar och serieledning. I U21 Allsvenskan Södra är Elfsborg tvåa. – Det här är något unikt. Vi leder tre av fyra serier och är tvåa i U21 Allsvenskan. Alla har gjort det väldigt bra, det känns otroligt roligt att se och det gör mig fantastiskt stolt, säger Tony Lundqvist avslutningsvis."

Alltså har vi bevisligen kunniga och duktiga tränare i klubben. Utom på en nivå.


Peter Olsson, Borås - söndag 14 maj 2017 kl 19.58
Jag börjar hålla med om att Haglund nog inte är rätt person att leda Elfsborg, men att tro att det skall ske mirakel och Elfsborgs A-trupp skall börja lira som U17 bara för att man byter tränare, det tror jag inte. Om man byter så är det för att införa något på långt sikt.. Den här säsongen är över.

Lennart Odhström, Umeå - söndag 14 maj 2017 kl 20.11
Peter O >> Jag tror inte att vi kan börja spela som U17, men jag tror att exempelvis Jesper Bengtsson skulle kunna axla ansvaret och få ordning på A-laget.

Om det är lösningen på lång sikt vet jag inte, men något måste göras och det fort.


Lennart Odhström, Umeå - söndag 14 maj 2017 kl 20.25
Två goda nyheter idag. U17 vann alltså och vi har fått en ny tröja, tyvärr försvann väl den nyheten i det hopplösa moraset i Uppsala, men nog tusan är den bättre än den orangerandiga?

BT.


Hans Josefsson, Storvreta - söndag 14 maj 2017 kl 20.27
Om jag inte missminner mig så åkte Sirius ner i fjärdedivisionen när jag var nyinflyttad i Uppsala i mitten av 80-talet. Idag var det inte SIRIUS som såg ut som ett div IV-lag.

Sirius var väldigt bra, de gjorde Elfsborg dåliga. Å andra sidan var Elfsborg VÄLDIGT dåliga. Det som slog mig var bristen på energi, oförmågan att vinna andrabollar, steget efter hela tiden. Det är sånt som får mig att tänka att det nog behövs ett tränarbyte även om det inte löser alla problem.

Man kan också säga så här: Kingsley Sarfo! Det var hela skillnaden.


Bertil Lindh, Trollhättan - söndag 14 maj 2017 kl 20.34
Usch vilken usel insats. Blir det inte bättre mot Athletic o Jönköping så är definitivt Haglund helrökt. Beträffande Borås Tidning kvällstidningsjournalistik om IFE där 22 av 23 spelare vill ha bort Haglund så är detta säkert en rejäl överdrift. Årets nya spelare kan väl inte redan såga Haglund jäms med fotknölarna. Orimligt. Den som dragit igång detta i IFE skulle istället visa på plan vad man vill o kan. Journalister i allmänhet är i mina gulsvarta ögon ...., men det finns hedersmän även i detta värv.

Erik Nilsson, Linköping - söndag 14 maj 2017 kl 20.45
Jag tyckte det såg ut som en typisk bortamatch på gräs. Plötsligt är precisionen lite för dålig och tempot lite väl högt. Kanske blir man lite bortskämd av vårt fina plast.

Elfsborg spelar helt ok fram till dess att Sirius får in 1-1 och får luft under vingarna. Sen hänger vi inte med riktigt.

För en gångs skull byter Haglund tidigt, men ärligt talat, Dyer och Rosenqvist var knappast bättre än Olsson (som vanligt bra!) och Lundevall.


Lennart Odhström, Umeå - söndag 14 maj 2017 kl 20.50
I Kalmar var underlaget också gräs. Det är inte det som avgör utan inställning och den saknas helt.

Erik Nilsson, Linköping - söndag 14 maj 2017 kl 21.00
Det håller jag förstås också med om. I Kalmar fanns även Kalmar FF som också är ett lag som har stora bekymmer denna säsong.

Lennart Odhström, Umeå - söndag 14 maj 2017 kl 21.08
Elfsborg har lyckats med något som måste vara snudd på unikt. Vi har gjort flest mål i Allsvenskan, 16, samtidigt som vi släppt in flest, 17.

Göran Holtstrand, Borås - söndag 14 maj 2017 kl 21.22
Haglund sa innan matchen i TV att vi ska ut och kriga i 90 min. Det såg jag inte någon i di gule som gjorde idag. Är mycket besviken på laget idag och denna start av säsongen i år. Man får gratulera Sirius som spelar enkel och effektiv fotboll.

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - söndag 14 maj 2017 kl 21.40
Detta var det absolut värsta och tydliga beskedet på att uppgifterna i BT var korrekta. Jag kan inte avgöra om Haglund är bra eller dålig eller vems ansvaret är att Haglund och truppen inte verkar funka ihop. Men laget är uppenbart i djup kris och jag kan inte se annat än att Haglunds dagar som tränare är räknade.

Jonas Claesson, Bottnaryd - söndag 14 maj 2017 kl 21.41
Jag begär inte seger varje match, även om jag hoppas på det. Vad jag begär är att alla kämpar som as och aldrig viker ner sig! När Ingesson styrde var det INGEN som drog benen efter sig. Varför?

Jo, han hade ingenting att förlora. Han hade inga kompisar i klubben. Ordföranden var inte best-man på hans bröllop. Han hade hjärta, och lyckades förmedla detta. Ju längre tiden går efter Anders pensionering, desto tydligare blir det att Haglund hade ett självspelande piano.

Jag är inte förbannad. Jag är bortom det. Ilska kan man känna efter mff hemma. Detta lämnar bara tomhet, olustkänsla och äckel kvar kroppen. Ni vet, som om man har varit otrogen/skällt på sina barn i onödan/sårat någon riktigt rejält (medvetet). DEN känslan har jag i kroppen. En vanmakt över något man inte kan rå över, och inte borde bry sig om. Men man gör det ändå, för man är DUM I HUVUDET! Rejält jävla skevknullad....

Fy fan


Alf Gunnarsson, Eksjö - söndag 14 maj 2017 kl 21.56
S. Olsson har väldigt fin teknik och kan säkert bli riktigt bra men jag håller inte med om att han är så bra som defensiv mittfältare. En orsak till de många insläppta målen är att IFE har alldeles för dåliga defensiva mittfältare. Saknaden efter H. Hauger är stor.

Christer von Zweigbergk, Viskafors - söndag 14 maj 2017 kl 22.14
Jonas Claesson: "DUM I HUVUDET! Rejält jävla skevknullad.... Fy fan"

Vad är det för språk du kör med? Det är lika lågt som Elfsborgs insatser i år. Har du inte någon som helst känsla för hur man uttrycker sig anständigt? Jag skäms när jag läser sådant på detta i övrigt ganska rumsrena forum. SKÄRPNING!


Hans Gabrielson, Borås - söndag 14 maj 2017 kl 23.21
Hur många av alla er som gnäller här på VG var på matchen? Själv är jag jättenöjd med att Elfsborg har gjort flest mål i allsvenskan.

Erik Nilsson, Linköping - söndag 14 maj 2017 kl 23.35
Alf: Nej, kan hålla med dig. Men jag tycker ändå han gör en bra match idag. Håller boll, passar fint och har fin spelförståelse. Nånting måste väl även de andra bidra med? Men vi saknar utan tvekan en slitvarg där på mitten, Rohdén, Hauger och Claesson vara alla tre bättre på detta än de innermittfältare vi har i truppen idag.

Hans Gabrielson, Borås - söndag 14 maj 2017 kl 23.49
Det största problemet med dagens Elfsborg är fortfarande att vi spelar på en jävla plastmatta. Plast?! Vad i helvete??? Det är en skam utan dess like. Plasten har gjort oss till åtlöje i hela Sverige. Åtgärda det, så kan vi börja diskutera andra problem sedan.

Christer von Zweigbergk, Viskafors - söndag 14 maj 2017 kl 23.57
Rohdén gjorde enda målet i dag när Crotone vann med 1-0 mot Udinese och därmed är det bara en ynka poäng upp till säker mark när 2 matcher återstår. Nästa är Juventus borta så där blir det nog en nollpoängare. Hoppet lever och vem kunde tro det för någon månad sedan. Härligt att en elfsborgare avgör en match i Serie A. Det är stort Marcus!

Christer von Zweigbergk, Viskafors - måndag 15 maj 2017 kl 0.11
Hans Gabrielsson: om du har rätt i ditt påstående så är mer än hälften av alla allsvenska lag föremål för åtlöje medan Studenternas och Örjans Vall är värda den största respekt...

Hallå eller?


Hans Gabrielson, Borås - måndag 15 maj 2017 kl 0.26
Exakt! Du har uppfattat mig helt rätt. Världens sämsta gräsmatta är att föredra framför Elfsborgs äckliga plastmatta.

Christer von Zweigbergk, Viskafors - måndag 15 maj 2017 kl 0.58
Jag misstänker att herr Gabrielsson är gräsligt skämtsam i natt.

Christer von Zweigbergk, Viskafors - måndag 15 maj 2017 kl 3.02
Aftonbladet:

Rubrik: Irriterad Andreasson

"Klubbchefen Stefan Andreasson blev märkbart irriterad när den samlade pressen ställde frågor om klubbledningens förtroende för sin tränare. – Det är aldrig roligt att förlora. Sitter Magnus Haglund säkert? – Han sitter säkert."

Vad menar Andreasson? Är han totalt avskärmad från verkligheten? SITTER SÄKERT? Den som uttalar sig så ska INTE sitta säkert utan borde omedelbart ta med sig kompisen Haglund i fallet...


Gert Rehn, Göteborg - måndag 15 maj 2017 kl 8.08
Apropå Rohdén och Italien. Vore det inte läge att låna hem Hiljemark, som helt uppenbarligen håller på att förslösa hela sin fotbollstalang på diverse reservbänkar runt om i Europa? Han kanske skulle kunna få fart på sin karriär genom att åter bli en bärande spelare i Elfsborg om inte det är för sent. Hiljemark ger ju intryck av att vara en klok person, så han kanske skulle kunna se det själv. Men det är klart, det skulle säkert innebära en ordentlig lönesänkning, och det kan vara en för sur frukt att bita i?

Gert Rehn, Göteborg - måndag 15 maj 2017 kl 8.14
CvZ. Det är klart att Andreasson måste svara som han gör. Allt annat vore tjänstefel även om man mot all förmodan skulle ha för avsikt att flytta Haglund redan under dagen. Tyvärr krävs det nog mer än att bara ersätta Haglund med någon annan som det ser ut just nu. Men det kanske skulle kunna vara en början om man har någon strategi för den vidare hanteringen.

Kurt Nilsson, Skyttorp - måndag 15 maj 2017 kl 8.27
Idag skäms man som Elfsborgare,1-4 mot Sirius,totalt chanslösa .Var med tjejen och syrrans grabben o kolla på matchen,lite chockade av utspelningen och att Elfsborg var så pass dåliga---Precis innan match träffade jag Stefan Andreasson på vip-läktaren och växlade några ord och sade att nu måste vi vinna och ta poäng,hans svar var :det är inte upp till mej ,han verkade resingnerad redan före match,tyvärr--Ett jätteglapp mellan försvar och mittfält,Jebali borde spela högre upp och vässa anfallet men vi har ingen balansspelare på mitten-----Prodell syntes inte till,Frick sprang o tugga men var chanslös--Var är Lasse Nilsson,inte ens på bänken ??? Allt var så dåligt så det var skrämmande --Känns som en gammal atlantångare som är på väg mot botten där första vattentäta skotten börjar brista---Med detta spel klarar vi inte av Eskilstuna ens !!! Tyvärr Haglund ,lämna Elfsborg och släpp fram Mance och Mian som tränare resten av året,det kan inte bli sämre---Någonting måste hända nu annars går det käpprätt åt fanders---P.S--Träffade några Elfsborsfans efter matchen o surra i 10 minuter ,det var det bästa för mej på hela matchen,alla lika bedrövade-----Jag varnade för Sirius i tidigare inlägg at vi skulle få stryk,men inte så förnedrande--DET VAR INTE SIRIUS som var så fantastiska utan det var Elfsborg som var så pass dåliga------

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - måndag 15 maj 2017 kl 10.00
Utan krisinsikt är Elfsborg illa ute. Fler förluster och bottenplacering gör att publiken sviker och då tappar vi sponsorer. Ekonomin försämras o vi måste sälja de bästa spelare o har inte råd att värva nytt. Kan snabbt bli en ond spiral ned i fotbollskällaren om inte klubbledningen tar tag i detta på allvar. Med rätt beslut kan det bli nytändning. Våra spelare är bra mycket bättre än så här. Om det handlar om Haglund eller om nåt annat vet såklart ingen av oss säkert, men att något är rejält fel är uppenbart.

Claes Lindquist, Malmö - måndag 15 maj 2017 kl 10.20
Jan, håller med. Men det som du skriver har redan hänt. Det hände redan under förra året och har accelererat kraftigt under försäsongen och fram till nu. Publiken har redan svikit och spelarna var uppgivna och hade inget förtroende för ledning och tränare redan på försäsongen. Att nya spelare inte skulle ha röstat mot Haglund för att de är för nya tror jag inte på. Snarare har de väl omedelbart sett att de kommit till ett lag med låg ambitionsnivå, undermåliga träningar och träningsmängd, svag coachning och med lagkamrater som inte anser att de har en kompetent tränare.

Lennart Odhström, Umeå - måndag 15 maj 2017 kl 11.26
Det är inte lätt för IFE just nu

Spelarna klagar och att det inte bara var en pressanka visades tydligt igår, sponsorer klagar, supportrar klagar och publiken i stort röstar med fötterna.

Vi har väl tappat 3-4 000 i snitt så här långt. Detta trots stora satsningar på billiga biljetter, ståplatspubliken ser matcher för under 50 kronor. (Jättebra) Föreningar kan komma in för 75 kronor (Jättebra) och det senaste är att medlemmar kan köpa två och betala för en. (Jättebra)

På torsdag väntar AFC och tyvärr kommer troligen bara de trognaste, så ännu en match med 5000 eller färre väntar.

Än värre är att om spelarna fortsätter att protestera så är risken stor att detta hittepålag tar sin första seger.


Lars Karlsson, Torestorp - måndag 15 maj 2017 kl 12.04
Zeneli. Rhodén, Hedlund,Seb. Holmén, Victor Claesson, Hiljemark, Hult, Larsson. Givetvis rätt att de blir proffs. Anders,Hauger,slutar. MEN SAMTLIGA HAR JU ERSATTS MED SÄMRE SPELARE. Truppen är för dålig så enkelt är det.

Christer von Zweigbergk, Viskafors - måndag 15 maj 2017 kl 12.25
Vilka orsakerna än är till den uppkomna situationen så är det dags att Elfsborgsledningen visar handlingskraft och börjar AGERA och det redan denna veckan. Handlingsförlamning skulle vara förödande för den fortsatta verksamheten. Sponsorer och publik förtjänar ett handfast agerande för att inte totalt tappa förtroendet för den en gång så stolta föreningen IF Elfsborg.

Om inget händer och man gömmer huvudet i både busken och sanden så kommer det väcka ännu mer missnöje och det är väl inte önskescenariot precis?


Claes Lindquist, Malmö - måndag 15 maj 2017 kl 14.57
Lars, håller inte med om att ersättarna är så dåliga. Men om de nu är det, så är det fortfarande ledningens och tränarens fel. Jag tror att dagens trupp har kapacitet för en topp 3-4 placering med rätt tränare och ambitioner från ledningen.

Tommy Lennartsson, Fritsla - måndag 15 maj 2017 kl 17.37
Hans Gabrielsson - känn dig inte ensam. Här har du en till som känner precis som du!

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - måndag 15 maj 2017 kl 17.42
Jag håller med Hasse G...som vanligt.

Göran Holtstrand, Borås - måndag 15 maj 2017 kl 19.50
Gräs är det bästa underlag som fotboll ska spelas på tycker jag!!!!!!!

Magnus Andersson, Borås - måndag 15 maj 2017 kl 21.37
Ica förlorade på ett offsidemål. Äntligen någon positivt!

Lennart Odhström, Umeå - måndag 15 maj 2017 kl 21.47
Den enda sanna glädjen är skadegläjen.

Hans G har rätt i att gräs givetvis är bäst, men ska det spelas boll i mars och november tror jag att hybdridgräset är lösningen. Fungerar det i England borde det fungera i Borås.


Jonas Claesson, Bottnaryd - måndag 15 maj 2017 kl 22.42
Sämre/bättre/likvärdiga.... Oavsett om du spelar i Juventus eller Blängsyltans IF kan du ALLTID kämpa och visa stolthet. Du kan ALLTID ta löpningen. Visa hjärta! Det är det jag saknar.

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - måndag 15 maj 2017 kl 23.54
Både Blåvitt och Elfsborg på nedre halvan. Vem hade trott det före säsongen? Blåvitts 0-4 mot Häcken förra omgången var ju inte direkt imponerande. Att man kanske hade oflyt med offsidemål idag hjälper inte. Likvärdig kris i Gulsvart och Blåvitt känns det som...

Henrik Eliasson, Örebro - tisdag 16 maj 2017 kl 7.48
Jonas C: För att travestera på en känd guligan-sång: "IF Elfsborg, de luktar aldrig svett..." Jag vill ha tillbaks Andreas Augustsson och Anders Svensson, och kanske Kjetil Pedersen och L-G Carlstrand också... Kämpa Elfsborg!

Bertil Lindh, Trollhättan - tisdag 16 maj 2017 kl 7.58
Tyvärr känns IFE:s kris djupare än Blovitts just nu. Vi har ett försvarsspel som havererat totalt. DEn ende jag vill behålla i fyrbackslinjen är Jocke Nilsson. Resten underpresterar. Vi saknar ledaren/härföraren på plan som tar tag i det hela som peppar sin omgivning hela tiden. Vi måste hitta en defensiv mittfältare av klass som knyter ihop spelet. Kevin kanske borde hoppa av som lagkapten och ge någon annan förtroendet. Offensivt ses det i delar av matcher ändå ganska hoppfullt ut. En lite småful engelsman som James Keane som har ett hjärta för den klubb han spelar med skulle vara guld värd. Tyvärr tror jag att vi får ett litet helvete hemma mot Athletic om inte IFE hittar sin vilja igen. Det gäller att laget pratar sig samman o har en plan för sin match. Den ende i dagens lag som visar vilja är Per Frick o denne yngling kanske skulle bli en bra lagkapten på sikt. Ta chansen att kunna få hem Hiljemark som behöver en omstart. Ta hem Anders Svensson till Athletic-matchen med hopp om ytterligare energi i laget o låt Anders prata i omklädningsrummet innan matchen. Något måste göras nu då vi har kört fast totalt. Vårt bygge bara inte får totalhaverera. Det gäller att visa stolthet för lagets klubbmärke. >Annars är det en häftig helg som kommer. PÅ torsdag Athletic hemma sedan fredag-söndag Till Lökken i Danmark o måndag ny hemmamatch mot Jönköping. Till sist livet är underbart.

Lars Alexandersson, Linköping - tisdag 16 maj 2017 kl 9.05
Tipstävlingen: Glöm inte att det är inlämning för omgång 9 redan i dag!

Johan Nilsson, Göteborg - tisdag 16 maj 2017 kl 9.19
Det finns hopp om framtiden ... Ett fint reportage från Elfsborgsläktaren under matchen Elfsborg-Malmö

Lennart Odhström, Umeå - tisdag 16 maj 2017 kl 10.08
Vilket underbart reportage. Som varandes en av dem som var med och lade grunden till Guliganerna blir jag varm i hjärtat när jag hör dessa ord:

"Carl Berg älskar sitt Elfsborg men gillar inte alls bengaler, smällare och hatramsor".


Anders Täreby, Steninge - tisdag 16 maj 2017 kl 10.30
Har svårt att förstå vad som sker i Elfsborg just nu. Laget avslutade ju 2016 väldigt starkt och lagets egna förhoppningar inför 2017 var ganska höga. Flera i laget har ju talat om att vi ska kunna vara ett topplag och till och med kanske kunna utmana om guldet. Det är tydligt att självförtroendet fått sig en rejäl törn efter några käftsmällar. Och saknaden av ett tydligt grundspel är uppenbar. Här fallet förstås ett tungt ansvar på Haglund.

Kanske att ledningen ändå gör rätt i att avvakta med att kicka Haglund och försöka få ordning på laget genom hårt arbete från alla inblandade. Jag tycker inte att Elfsborg ska vara en klubb som kickar tränaren så fort det går lite sämre. Sedan kan man givetvis fundera på om Haglund verkligen är rätt man att ta klubben vidare. Han har nu mycket att bevisa. Det gäller för alla inblandade att samla ihop sig och ta ansvar. Alla spelare får rannsaka sig själva och nu visa varför de ska få möjlighet att spela i Sveriges vackraste tröja. Upp till bevis mot Eskilstuna och Jönköping. Vilket drömläge ändå för Haglund att vända på detta med två snabba "enklare" hemmamatcher. Kom igen nu, Elfsborg!


Alf Gunnarsson, Eksjö - tisdag 16 maj 2017 kl 17.59
En insändare i BT skriver: "Jag har själv sett två matcher i år, Elfsborg-AIK (förlust med 1-2 ) och Elfsborg-Malmö (förlust 1-2 igen). Båda matcherna var jag bjuden på av sponsrande företag. Jag skulle själv aldrig komma på tanken att betala för så pass värdelös underhållning."

Det finns all anledning att kritisera Elfsborgs spel och taktik mot Sundsvall, Östersund och Sirius. Däremot tycker jag att det är orättvist att nedvärdera insatsen mot MFF, även om det inte räckte till poäng.

Johan Nilsson, Göteborg - tisdag 16 maj 2017 kl 18.48
Alf: Den typen av människor kan vi aldrig vinna över. Folk som bara går om de blir bjudna av sponsorer, och bara på toppmatcher, och som ändå inte är nöjda. När vi försöker få tillbaka åskådarna till Arenan bör vi inrikta oss på folk som faktiskt är intresserade av Allsvenskan och Elfsborg.

Lennart Odhström, Umeå - onsdag 17 maj 2017 kl 0.13
Instämmer med Johan N.

Lars Karlsson, Torestorp - onsdag 17 maj 2017 kl 5.12
Hult, Hiljemark, Seb. Holmén,Johan `Larsson, Zeneli, Simon, Rhodén, Claesson har samtliga blivit proffs. Lägg därtill Anders o Hauger : Samtliga har IFE förlorat, ERSÄTTARNA håller inte samma klass.M.a.o. TRUPPEN ÄR FÖR DÅLIG!!!!!!!!

Peter Olsson, Borås - onsdag 17 maj 2017 kl 9.03
Lars K: Det är klart att truppen har blivit sämre sedan alla dessa lämnat. Samtidigt så är självförtroendet så lågt hos många spelare som skall axla rollerna att det blir ännu sämre. Jebali var en riktig alibi-spelare senaste matchen. Lundqvist/Kaib blir ju totalt överkörda på sina kanter och inte ens Lundevall lyckas skoja till det. Något drastiskt behövs göras för att skaka liv i dem, för truppen är inte så dålig som tabellplaceringen visar.

Resultatet som truppen lyckas prestera är det dock, flera spelare i Elfsborg hade gått rakt in i de flesta andra lag - OM de hade varit i god form.

Sidenote: Lars Karlsson från Torestorp, har du varit lärare på Viskaforsskolan för en herrans massa år sedan?

Ivar Tengklint, Glommen - onsdag 17 maj 2017 kl 11.11
AIK överklagar avstängningen av den notoriske maskaren Linnér. Hoppas att inte gnagarna bestämmer över svensk fotboll! Osportslighet skall inte belönas!

Lars Karlsson, Torestorp - onsdag 17 maj 2017 kl 13.03
Sidoinfo.Jodå Peter mellan 1973-2001.

Peter Olsson, Borås - onsdag 17 maj 2017 kl 14.05
Lars: Då har vi ju träffats, även om jag var mer känd som Rapp-Olsson på den tiden ;)

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - onsdag 17 maj 2017 kl 21.17
Att Anders S tränat med lagen är kul och gott och väl. Men blir det inte seger i morgon ser det riktigt illa ut. Hinner tyvärr inte hem, men hoppas nu att publiken inte sviker utan ger laget en chans till revanch på sig själva.

Claes Lindquist, Malmö - onsdag 17 maj 2017 kl 22.35
Vi vinner i morgon. Hittills har vi bara vunnit mot lag som ligger ännu sämre till än vi. Det gör Eskilstuna!

Alf Gunnarsson, Eksjö - onsdag 17 maj 2017 kl 23.34
Claes: Visst finns det likheter mellan IFE och MFF (:

Claes Lindquist, Malmö - torsdag 18 maj 2017 kl 0.30
Alf, bra iakttagelse!

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - torsdag 18 maj 2017 kl 7.16
Tre av fyra bottenkonkurrenter (KFF, ÖSK & HBK) har hitintills förlorat i omgång nio. Seger eller minst oavgjort ikväll gör att vi håller näsan ovanför vattenytan ytterligare någon vecka...

Johan Nilsson, Göteborg - torsdag 18 maj 2017 kl 9.40
Jävla ångestmatch i kväll. Påminner om läget inför hemmamatchen mot Örebro 2004, då vi bara hade tre poäng (tre oavgjorda) efter åtta omgångar. Den gången lossnade det och vi vann med 3-0. Skillnaden var att det faktiskt kändes som att Elfsborg var på gång den våren, vi spelade bra och alla bara väntade på att målen och segrarna skulle komma. Vi hade en ung, ny tränare (han hette Magnus Haglund) som var energisk och hade massvis av idéer.

Årets IFE är än så länge sorgligt identitetslöst, man har ingen tydlig känsla av vart vi är på väg. På pappret ska vi förstås vinna i kväll men det här laget är kapabelt att släppa in fyra mål även mot AFC.


Peter Olsson, Borås - torsdag 18 maj 2017 kl 9.45
Det enda som oroar mig inför ikväll är att AFC har en nolla i sin vinstkolumn. För varje match som går, så kommer de närmare att få plita dit en etta.

Lennart Odhström, Umeå - torsdag 18 maj 2017 kl 10.21
För första gången på år och dag så tror jag inte på seger, hoppas gör jag fortfarande.

Lars Alexandersson, Linköping - torsdag 18 maj 2017 kl 10.41
Ångestmatch var ordet.

I kväll struntar jag i hur det ser ut, vem som leder laget och vilka som spelar - bara det blir tre poäng.


Lennart Odhström, Umeå - torsdag 18 maj 2017 kl 11.13
Är det spelmaffian som ligger bakom våra dåliga insatser?

IFK-AIK inställd efter spelfusk. Aftonbladet


Johan Nilsson, Göteborg - torsdag 18 maj 2017 kl 11.20
Bra att förbundet agerar men: HELVETE! Att vi ska behöva ha den skiten i svensk fotboll!

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - torsdag 18 maj 2017 kl 12.43
Anders Svensson tränar ju som bekant med laget igen. På frågan av SVT:s reporter om han kan tänka spela svarar Anders, -"NEJ, jag skall inte spela igen" (med ett flin...), och sen tränarfrågan om han skall sitta på bänken vid matcher blir svaret - "nej, inte än"...

Intressant!

SVT


Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - torsdag 18 maj 2017 kl 12.49
Vårgårdas lite ironiska fråga är provocerande, men inte desto mindre förståelig. Det är otrevligt att inte kunna vara säker på om olika lags genomklappningar, liksom oväntade matchresultat beror på sportsliga svagheter eller något annat. Måtte bara inte någon av de hittills spelade matcherna i allsvenskan vara fixade på förhand!

Johan Nilsson, Göteborg - torsdag 18 maj 2017 kl 13.14
Jan Ericsson: Det här är fel forum, men jättebra att du drar i en annan röta (Svenska Institutet).

Gert Björnalm, Borås - torsdag 18 maj 2017 kl 18.09
Hej och hå! Nu blåser det friskt. Supportrar som föredrar värdelösa vårgräsplaner framför konstgräs och andra som vill ha tillbaka Kjetil Pedersen. För min del har jag inte slutat att gå på matcherna, men då skulle jag fundera på det. För mig är inte resultat allt, själen är viktigare. Elfsborg är lirarnas lag! Vill jag hålla på ett högkvalitativt lag där resultaten är bättre kan jag välja fritt på TV:n bland europeiska topplag. Eller om jag vill se fysiska krigare hellre än nåt annat finns det andra lag väster om oss. Men jag går på matcherna därför att jag bryr mig, inte för att kvaliten eller resultatet alltid är på topp.

Sen är det en tung säsong på alla sätt just nu för mig som håller på Elfsborg och Mariedal... Men det kan fortfarande vända!!


Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - torsdag 18 maj 2017 kl 19.39
Vad är det som händer på Borås Arena?

Lennart Odhström, Umeå - torsdag 18 maj 2017 kl 19.46
Nu har jag sett det sämsta laget i Allsvenskan och inte ens mot dessa kan Elfsborg spela ut. 0-1 efter första halvlek.

För övrigt anser jag att AFC blr förstöras.


Peter Olsson, Borås - torsdag 18 maj 2017 kl 19.58
Om 45 minuter vet vi om många vaknar glada imorgon för att Elfsborg vände och vann... eller för att Haglund fått sparken...

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - torsdag 18 maj 2017 kl 20.57
Okej. Seger. Men.....om seger på hemmaplan mot tabelljumbon sitter så långt inne är det tamigsjutton allvar nu!

Erik Nilsson, Linköping - torsdag 18 maj 2017 kl 21.36
Pust, med kniven mot strupen gjordes till slut vad som krävdes. Det satt hårt inne.

Ögonblicksminne från slutet av matchen: Horn tycker det är en bra idé försöka dribbla bort tre AFC-backar. Samtidigt är Joakim Nilsson sista utpost mot 2-3 kontringssugna AFC-spelare. Med sådana vänner krävs inga fiender.


Hasse Ekdahl, Borås - torsdag 18 maj 2017 kl 21.43
Lasse Nilsson har gjort 3 mål på 20 minuter....2 mot Öfk och 1 mot AFC :)

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - torsdag 18 maj 2017 kl 22.01
4.886 åskådare. På hemmaplan. Som sagt.....allvar nu!

Mattias Palm, Borås - torsdag 18 maj 2017 kl 22.48
Det var inga 4800 åskådare, är förvånad om det var fler än hälften av den siffran. Jag och min bänkgranne gissade på dryga 2000pers. Riktigt uselt att inte våga stå för den egentliga siffran.

Med detta spelet ser det inte ljust ut, det är nog tur för Elfsborg att det verkar finnas många dåliga lag i allsvenskan denna säsong. Tre av dem ska vi nog mäkta med att ha efter oss.

Det känns inte roligt att titta på Elfsborg just nu. Det lyser disharmoni lång väg.


Kent Carlsson, Sandhult - torsdag 18 maj 2017 kl 22.57
Seger men ändå, Ericson fångar läget med orden "allvar nu" det är bara att hålla med.

Lars Johansson, Mölnlycke - torsdag 18 maj 2017 kl 23.06
Hej alla guliganer! Ur alla kriser kommer man starkare ut, mer sammansvetsade och mer målmedvetna. När allt inte går som planerat ökar trycket på sammanhålling och samarbete i gruppen så detta scenario kan bara leda till en förbättring. Allt handlar om ledaregenskaper och självförtroende. Vi har haft en lugn resa sedan 2005 och nu krisar det lite. Så håll ut alla supportrar och Haglund. I en klubb av Elfsborgs kaliber kan jag bara säga: -Det ordnar sig. Inget guld i år men hårt arbete och talang lönar sig alltid.

Kent Carlsson, Sandhult - torsdag 18 maj 2017 kl 23.25
Kriser löser sig inte av sig själv, utan måste hanteras.
Hur man hanterar kriser avslöjar också hur bra ledare man är. Alla kan leda i framgång, men den verkliga ledarförmågan prövas i motgångens stund.

Anders Täreby, Steninge - fredag 19 maj 2017 kl 0.14
Så viktig seger! Vi får vara glada för 3p idag med tanke på situationen och sargat självförtroende hos ganska många spelare.

Kul att Lasse får avgöra, jag tycker Haglund ska starta med Frick/Lasse på topp mot Jönköping. Också kul att se Bajrami på gång igen, han har en positiv trend.

18 insläppta och 18 gjorda på 9 matcher... det är både flest gjorda och flest insläppta i hela serien. Måste vara unikt.

Jörgen Horns insats i samband med straffen är riktigt klantig.


Kenneth Nygren, Sjuntorp - fredag 19 maj 2017 kl 6.21
Idag konstaterar jag bara: Yes, tre poäng!

Johan Nilsson, Göteborg - fredag 19 maj 2017 kl 8.39
Tänk att Lasse Nilsson är allas hjälte igen. Det hade man kanske inte trott. Han har varit rädd hånad de senaste åren.

Jag skrev igår om ångestmatchen mot Örebro 2004. Den som löste upp knutarna den gången, med två av de tre målen, var - Lasse Nilsson.


Peter Olsson, Borås - fredag 19 maj 2017 kl 9.24
Otroligt glad över att det är Lasse som får avgöra igen. Om jag utläser statistiken rätt, så är han nu på delad 9:e-plats som Elfsborgs bästa målskytt genom tiderna och har bara 2 mål upp för att tangera Anders Svensson. Han har även Ove Grahn inom räckhåll.

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - fredag 19 maj 2017 kl 13.52
Ja, Lasse är en matchvinnare. Och en rutinerad krigare. Behövs i dagens lag.

Christer von Zweigbergk, Viskafors - fredag 19 maj 2017 kl 14.05
Plötsligt har de tystnat - ropen på Haglunds omedelbara avgång. Tänk vad ett mål kan förändra!

Om Lasse Nilssons skott INTE hade gått i mål så gissar jag att kravet på avgång skulle dominerat kommentarerna. Är det verkligen så att det är Haglunds förtjänst att det blev mål, och att det därmed ger honom fortsatt alibi? Om Lasse hade missat, hade det då varit Haglunds fel?

Vart jag vill komma till är att målet i sig inte på något sätt borde förändra kraven på avgång. Spelet i går var inte bra och att Elfsborg t.o.m. har stora svårigheter att besegra detta särklassiga bottenlag visar inte på något sätt att man är på rätt väg.

AVGÅ HAGLUND!


Kent Carlsson, Sandhult - fredag 19 maj 2017 kl 15.12
Ljusglimtar! Lundevalls hörna och J Nilssons vältajmade nick vid kvitteringen.
L Nilssons segermål, lågt förbi en back som skymmer egen målvakt gör det i princip otagbart. L Nilsson tycks vara i ett flow och han blir därmed ett viktigt vapen i jakten på fler segrar.
Orättvist! Olsson fick negativ kritik MEN hans roll på innermittfältet är sannerligen inte lätt. Jebali ligger mycket offensivt stora delar av matchen nästan som en extra forward och Olssons uppspelsvägar blir därmed ofta blockerade av motståndarna. Det är bättre (och säkrare) att i nuläget spela med innermittfältarna på linje.
Slutligen vill jag ännu en gång upprepa Ericsons ord det är "allvar nu"

Herman Thorell, Dalsjöfors - fredag 19 maj 2017 kl 17.06
Lasse Nilsson visar i Cmore-intervjun att det är en riktig surdeg som jäser i föreningen. Så läser jag hans ironiska tonfall i alla fall. Jag saknar lite öppenhet och transparens i föreningen, det läge som är nu spär bara på spekulationerna kring såväl Haglund som spelartruppen.

Gert Rehn, Göteborg - fredag 19 maj 2017 kl 22.07
Den mycket tacksamma segern igår förtar inte intrycket jag har haft länge nu, att Elfsborg måste vara Allsvenskan mest lättlästa läg. Uppspelen har i princip två vägar, via Simon Olsson eller Kevin. Jag tycker att Simon får oförtjänt med kritik, det är inte i huvudsak hans fel att han försätts i nästan omöjliga situationer allt som oftast. Det måste vara tränaren som bestämt detta. En seger mot sämsta laget förtar inte intrycket att det behövs förnyelse i spelupplägg och kanske också i träningen.

Christer von Zweigbergk, Viskafors - fredag 19 maj 2017 kl 23.12
Vart tog ni vägen, alla ni som liksom jag, uppmanade Haglund att avgå för mindre än en vecka sedan? Var Lasse Nilssons mål mot AFC skillnaden? Om så är fallet så tycker jag att ni måste börja fundera på varför ni vänder kappan efter vinden. Tycker ni fortfarande att Haglund ska avgå eller ångrar ni att ni över huvud taget vågade visa upp er åsikt här på forumet?

Odhström, Hasse Ekdahl, Peter Olsson, Jan Ericsson, Kurt Nilsson m. fl. tyckte att Haglund ska bort men efter Nilssons mål verkar det som att allt är förlåtet. Är det så? Det skulle vara intressant att veta var ni står i dag. Var jag står är det väl ingen som inte vet...


Hans Josefsson, Storvreta - lördag 20 maj 2017 kl 0.06
Allt är förlåtet. Alla ska alltid vara kvar. Och Lasse Nilsson ska alltid börja på bänken, så får Haglunds fingertoppskänsla avgöra när han behöver komma in och avgöra.

Lennart Odhström, Umeå - lördag 20 maj 2017 kl 11.08
CvZ>> Jag anser fortfarande att beslutet om att ta tillbaka Haglund var fel och att klubbledningen till varje pris vill ha honom kvar gör mig less.

Publiken har röstat med fötterna, men ingen i ledningen bryr sig. Var det runt 3 000 på plats senast? Det var i alla fall inga 4 800.

Inte ens mot det som måste vara den sämsta nykomlingen i Allsvenskan någonsin, åtminstone sedan 1966, klarade Elfsborg av att försvara sig. Det var ju mer guds försyn än försvarsspel som förhindrade fler mål bakåt.

Som tur var det en kass domare som missade det mesta. Joakim Nilsson ska vara gladast eftersom han strax innan kvitteringen hade fått rött kort om det varit en annnan domare. En försvarinsats som var lika klumpig som när AFC får straff.

Jag har hållit på Elfsborg i drygt 50 år ,men ALDRIG tidigare har jag känt mig så uppgiven som nu. Orsak? Läs Gert Rehns inlägg tidigare idag.

För övrigt anser jag att AFC bör förstöras.


Göran Holtstrand, Borås - lördag 20 maj 2017 kl 11.11
Jag tycker att Haglund ska bort nu och ersättas med Tobias Linderoth och Anders Svensson som assisterande.

Jonas Claesson, Bottnaryd - lördag 20 maj 2017 kl 11.14
Det finns väl ingen som vågar skriva något eftersom det finns risk att bli idiotförklarad av riddare i skinande rustning om man råkar skriva något riddaren inte håller med om. Eller ännu värre, om någon råkar använda ett invektiv riddaren inte tycker om.

Kent Carlsson, Sandhult - lördag 20 maj 2017 kl 15.21
Jag har hållit på Elfsborg i 60 år. Tyvärr verkar vi den senaste tiden gått från en seriös och aktad idrottsförening till en sorlig fars som påminner om en dokusåpa.
Skall anseendet återupprättas så är det fler än Haglund som behöver gå.

Christer von Zweigbergk, Viskafors - lördag 20 maj 2017 kl 16.41
Jonas Claesson: man behöver inte vara en riddare i skinande rustning för att reagera på ditt ibland något onyanserade språkbruk. Det skulle nog inte vara fel med lite självkritik ibland (vilket gäller även mig, dock inte vad gäller språkbruket).

Detta är ett debattforum och det innebär att man får fritt uttrycka sina åsikter under förutsättning att man inte går över de gränser som kännetecknar debatter i god anda.

Let's keep up the good spirit!


Jan-Ove Sjöberg, Varberg - lördag 20 maj 2017 kl 21.42
Bottenlagen fortsätter gå kräftgång...

Kan vara bra för oss!

En fråga? I ett debattforum, får man inte svära, skriva kuken eller skevknullad och så vidare?

I min värld är det självklart och ger en tydlig bild av engangemanget som finns!


Herman Thorell, Dalsjöfors - lördag 20 maj 2017 kl 21.56
Jag instämmer i att kuken och skevknullad i allra högsta grad kan accepteras i ett sådant här forum. Vi är alla vuxna och kan läsa, sortera eller möjligtvis scrolla ned ett snäpp när det inte passar.

Lennart Odhström, Umeå - lördag 20 maj 2017 kl 21.58
Enligt mitt förmenande kan man skriva på "franska" när det kokar över.

Allt måste ses i sitt sammanhang.

På måndag kanske det kan bli 5 000 om J-Södra har med sig 1 000 supportrar, det är ju deras kortaste bortaresa.


Christer von Zweigbergk, Viskafors - lördag 20 maj 2017 kl 22.46
Jag får väl försöka bli lite mer engagerad då men det förvånar mig att det tycks vara helt OK att uttrycka sig så för att understryka något man inte gillar. Jag tycker att de som skriver så visar brist på förmåga att göra sig förstådda utan dessa förbannade rövknullande ståkuks- och fittkommentarer.


Hasse Ekdahl, Borås - lördag 20 maj 2017 kl 22.49
Jonas C, J-O Sjöberg och Herman T...nu får ni skärpa er..annars skriver jag inte någonting trots att jag sponsar Vigule år efter år..

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - söndag 21 maj 2017 kl 1.23
Christer - jag har såklart inte bytt åsikt pga senaste segern. Skrev efter den matchen att om en seger mot sista laget på hemmaplan sitter så långt inne borde alla inse att läget är allvarligt. Står för det. Just nu känns det som om vi haltar vi fram. Det håller inte i längden även om vi säkert kommer att vinna en del matcher oavsett.

Lennart Odhström, Umeå - söndag 21 maj 2017 kl 9.32
Som med allt här i livet så ska man inte missbruka saker, inte heller "franska ord". Ett alternativ är att använda,

Nu något seriösare.

Oavvsett om man nu vill byta tränare eller inte så måste ju alla gulsvarta inse att något måste göras för att få bort krisstämpeln som sitter djupt nu.

Att tro att problemen försvinner bara för att man blundar och tänker och skriver positivt tror jag inte hjälper.

Vad händer när sponsorerna ser att publiken sviker, negativa skriverier i media och dåliga spelinsatser?

Jag befarar ett stort tapp i inkomsterna nästa år och då ligger IFE risigt till eftersom vi har bland de högsta spelarlönerna i Allsvenskan och många spelare på långa kontrakt.

Risken är stor för att vi hamnar i en nedåtgående spiral som kan sluta illa.

Går det att bryta detta i tid?


Magnus Andersson, Borås - söndag 21 maj 2017 kl 10.02
Jag är inte särskilt känslig för grovt språk. Men könsord och grova svordomar utan finess tycker jag inte är särskilt roligt. Att använda lite humor skadar inte heller.

Strunt samma, jag tänker inte vara mer språkpolis än så här och byta över till huvudfrågan hur vårt kära IF Elfsborg mår. Jag är inte på något sätt nöjd med matchen mot AFC, första halvlek var lika dålig som mot Sirius. Skillnaden är att Sirius är ett betydligt bättre lag än AFC. Andra halvlek okej, inte mer än så och det enda positiva jag tar med mig var att det slut blev seger, annars var det ett nytt bottennapp.

Truppen är tyvärr felbalanserad (något som ex-Elfsborgaren Jesper Arvidsson klokt noterade inför matchen mot Sirius). Den defensiva balansen finns inte i laget som krävs på den nivå vi vill att våra Eleganter ska vara. Vi har för få spelare med speed och för många offensiva mittfältare. Det gör att vi inte har tillräckligt bra omställningsspel. Detta speglas t ex i att Jebali ju bara hamnar längre och längre ner på planen och snart är han väl mittback, trots att han största styrka är hans offensiva kreativitet. Att Hauger lämnade har gjort ett stort hål hos oss. Där måste vi förstärka under sommarfönstret och självklart vore Samuel Holmén perfekt i den rollen. Sen tror jag att både Prodell och Frick skulle må bättre av att ha en snabb/kreativ anfallare jämte sig och inte varandra.

Sen ska man inte underskatta min ständiga standardlösning vid motgång, nämligen en comeback av världens bästa fotbollsspelare alla kategorier genom alla tider, Anders Svensson.


Magnus Andersson, Borås - söndag 21 maj 2017 kl 10.20
Sen kan jag ju lägga till att inget av nyförvärven till de senaste två säsongerna, förutom Issam Jebali, höjt laget, utan blivit kompletteringsspelare. Och då blir det i min värld konstigt. De dyra nyförvärven (såvida det inte handlar om unga talanger som Jesper Karlsson) ska gå rätt in i startelvan. Annars ser jag hellre att våra egna unga talanger får chansen.

Erik Nilsson, Linköping - söndag 21 maj 2017 kl 11.53
Håller med om det du säger Magnus. Jag förespråkade själv Jebali bredvid Olsson i en mer traditionell 4-4-2-uppställning. Till en början tyckte jag det såg bra ut. Men det blir mer och mer tydligt att Jebali tänker främst på det offensiva, ofta lämnar Olsson ensam och kanske inte tar de där extra metrarna i hemjobbet som hade behövts.

Däremot tror jag att det rakare 4-4-2 spelet har hjälpt till.

Så nått sånt här skulle jag kunna tänka mig:

Jebali - Frick

Lundevall - Dyer - Olsson - Bajrami

Lundqvist - Nilsson - Horn - Manns

Kevin

Så egentligen tillbaka till ursprungsformationen men lite mer 4-4-1-1 än 4-5-1 med både Olsson och Dyer defensiva.


Herman Thorell, Dalsjöfors - söndag 21 maj 2017 kl 18.53
Ja, språkbruket engagerar nästan lika mycket som Haglund. Visst kan ord som ***** och *********** missbrukas, men det gör det väl knappast här?

Det är märkligt att vi inte får ut mer av Jebali och Dyer i år. Används de rätt? Tycker Eriks idé ser bra ut!

Bertil Lindh, Trollhättan - måndag 22 maj 2017 kl 7.33
Då var man åter i Sverige efter en tuff helg på Lökkens badhotell i Danmark. Fantastiskt ställe med supergod mat. Lyckades se torsdagsmatchen mot Athletic live. Ingen höjdartillställning men IFE jobbade hela matchen på ett hyfsat sätt o framförallt så slutade man aldrig att springa. Tycker att Randrups första halvlek var super liksom Adams 2:a halvlek. Hoppas denna match gav lite mer självförtroende och att denna används i kvällens match mot J Södra. Statistiskt sett är ju J Södra vårt verkliga bogey-team, men någon gång skall det vända o då gärna ikväll. Vi kommer 4 st ikväll o vi är alla tända på 3 poäng. Ikväll viker vi inte ner oss utan kämpar hela matchen ut. Hoppas vi inte är ensamma på läktaren ikväll.

Peter Olsson, Borås - måndag 22 maj 2017 kl 8.35
Erik N: I dagsläget krävs det att Randrup har ett brutet ben för att Manns skall gå före honom i min värld. Randrup var väl egentligen Elfsborgs enda spelare som kom undan med en godkänd insats mot AFC, han var ju överallt.

Kent Carlsson, Sandhult - måndag 22 maj 2017 kl 10.38
Enligt BT så spelar Jebali forward och Dyer tar plats på innermittfältet. Får se om Dyer hittar rätt i positionsspelet det är nog en förutsättning för att vi skall kunna straffa Jönköping.
I övrigt att notera är att Nilsson trots sitt flow inte är med i startelvan. Hade han inte gjort målen mot Östersund och Eskilstuna så hade det väl varit svårare för Bosse Johansson att rädda kvar sin kompis Haglund. Men som bekant "Otack är världens lön"

Christer von Zweigbergk, Viskafors - måndag 22 maj 2017 kl 11.37
Att en svår schism har pågått en längre tid och fortfarande pågår mellan Lasse Nilsson och Haglund är nog inte bara ett elakt rykte. Själv har jag mycket trovärdig information om att så är fallet och det är inte så svårt att se och höra när man lyssnar på intervjuer med Lasse. Att han inte får spela från start skulle annars vara en gåta men nu är det uppenbart att han inte ens skulle få starta om han skulle göra 4 mål i slutminuterna mot IFK Göteborg...

Johan Nilsson, Göteborg - måndag 22 maj 2017 kl 12.27
Om det finns en konflikt så är den från senare år. I grunden har de ett varmt förhållande. Haglund tog sig an Nilsson väldigt mycket när den förstnämnda var ny tränare och den sistnämnda en ung lovande forward. På den tiden var Lasse känd som en duktig men väldigt ineffektiv spelare, en chanssumpare av rang. Jag har sett de två ensamma ägna långa stunder efter träning (Ryavallen 2004) med att nöta avslut. Haglund tog också hem Nilsson på lån när utlandskarriären gick knackigt.

Självklart kan det ha blivit en spricka mellan dem senare. Men jag tror att Lasse bara vill spela, som alla. Det är verkligen inte samma sak som en schism.

En annan sak: Lasse har varit utdömd av många Elfsborgssupportrar de senaste åren. Så sent som i vintras var många vansinniga på Haglund för att han lät Lasse starta i en träningsmatch. Nu hyllar man i stället Lasse och är vansinniga för att Haglund *inte* låter honom starta.


Erik Nilsson, Linköping - måndag 22 maj 2017 kl 15.04
Peter: För mig får gärna Randrup starta. Jag tycker också att han gör det bra. För mig är han och Manns ganska jämna men jag ser fortfarande Manns som en spelare med större potential.

Faktiskt så snurrar en mer galen idé ang. Randrup i mitt huvud. Vad är han? Jo en laglojal grovjobbare med få riktiga spetsegenskaper men heller inga större brister. Kan han spela defensiv mittfältare månntro?


Kurt Nilsson, Skyttorp - måndag 22 maj 2017 kl 15.05
Jag tycker fortfarande att Haglund ska få sparken,det märktes tydligt i tv-rutan mot AFC att harmonin mellan spelarna och Haglund inte är den bästa,speciellt vid byten när man brukligt klappar om varann o tackar för matchen,AFC är ett uselt fotbollslag som Elfsborg klarar med ett nödrop,Lasse Nilsson är uppenbarligen i form och borde få spela från start närmaste macherna-Lennartsson fick sparken väldigt kvickt ,trots att Elfsborg var betydligt bättre då-----Nää--iår blir det att klara kvalstrecket o kavla upp ärmarna för nytt kontrakt ,fan ,det var bättre förr

Christer von Zweigbergk, Viskafors - måndag 22 maj 2017 kl 17.45
Vart tog "mitt " Elfsborg vägen?

Jag blev i tidiga år fostrad in i Elfsborgsfamiljen tack vare min far som tog mig med på min första match redan 1950. Jag har alltså varit laget i mitt hjärta trogen i 67 år. I slutet av 60-talet och början av 70-talet var jag verksam som ledare i Elfsborgs ungdomssektion och har (sagt med viss stolthet) bl.a. varit delaktig i att ge Lennart Nilsson och Henry Larssons son Stefan grundläggande fotbollsuppfostran.

Tyvärr kan jag konstatera att det som en gång var "mitt" Elfsborg inte längre är det och jag kan sorgset konstatera att det, som Kurt Nilsson brukar uttrycka det, var bättre förr. Dagens Elfsborg är som en sluten sekt som inte ger sin publik och alla dess trogna anhängare någon insyn i vad som försiggår i klubben. Naturligtvis är jag medveten över att transparensen inte kan vara total MEN den skulle kunna vara mycket bättre, ja det kan man t.o.m. kräva. Varför kan man inte åtminstone göra ett försök att vara ärlig när det gäller publiksiffrorna? När man uppger vad man kallar "dagens publiksiffra" så ska man göra just det och inget annat. Hur många var fysiskt på matchen? När publiksiffran meddelas är det många som med ett uppgivet leende bara skakar på huvudet och resignerar. Varför är det så? Det är inte lönt att fråga för man får inga svar. Bedrövligt.

Man verkar inte inse att man sakta men säkert undergräver det ena förtroendet efter det andra när man nonchalerar sina anhängare och inte på något sätt vill berätta vad som pågår och varför. Alla har försetts med vad man på advokatspråk brukar kalla yppandeförbud och jag tror tyvärr att man kommer att förlora både supporters, publik och sponsorer i takt med att man alltmer fjärmar sig från verkligheten.

Nu så här på ålderns höst känner jag sorg när jag ser att dagens Elfsborg är på väg att tro att man är större än själva fotbollen.


Christer von Zweigbergk, Viskafors - måndag 22 maj 2017 kl 19.38
Publiksiffra i dag: nästan 6.000! Om man ser dubbelt kanske...

Christer von Zweigbergk, Viskafors - måndag 22 maj 2017 kl 20.53
Härligt med en nollen hålla!👏

Lennart Odhström, Umeå - måndag 22 maj 2017 kl 20.57
Trevande start, men aldrig riktig panik.

Bakåt- sidspel nästan utrotat. Efterhand började Elfsborg spela fotboll.

Daniel Gustavsson och Jebali mina toppar idag.

Lite tur med en del mål, men bra lag har tur. .

Nöjd med ännu en seger, men har jag ändrat mig om tränarbyte?

Svar nej.


Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - måndag 22 maj 2017 kl 20.59
Härlig seger!

Förbryllande bara att det hittills fallit 39 mål i Elfsborgs 10 matcher. Ett snitt på nästan fyra mål per match. Måste vara helt unikt? Och vårt lag fortsätter varva storvinster och storförluster, utan att man riktigt hänger med i svängarna. Instabilt sa Bill. Jätteomväxlande sa Bull...

Men ingen kan ta ifrån oss att vi gjort överlägset flest mål av alla lag så här långt. Och nu har faktiskt ett lag släppt in fler än vi.

Herman Thorell, Dalsjöfors - måndag 22 maj 2017 kl 21.20
Den här säsongen är ju helt overklig.

Kent Carlsson, Sandhult - måndag 22 maj 2017 kl 21.21
Med Dyer och Olsson på innermittfältet kom vi rätt i positionerna och därmed ett stabilare (och vinstgivande) spel.
Om jag ändrat mig i tränarfrågan så är svaret nej.

Erik Nilsson, Linköping - måndag 22 maj 2017 kl 21.23
Det såg stabilt och bra ut idag! Mittfältet blev äntligen balanserat. Hoppas nu att det håller i sig och att vi även klarar av det mot bättre lag än J-södra.


Kenneth Nygren, Sjuntorp - måndag 22 maj 2017 kl 21.42
Så där skall det se ut, det var välbehövligt! Nu pekar mungiporna uppåt igen. Fast det är ju när man tror laget är på G som käftsmällarna brukar komma, så nu blir det väl torsk mot Gråvitt!

Johan Nilsson, Göteborg - tisdag 23 maj 2017 kl 8.26
Det var inte bara tre poäng som landade igår utan även nya Offside - med ett 18-sidigt reportage om Elfsborg. Under rubriken "Tre män och en baby" följer tidningen IFE:s ledartrojka - Andreasson, Johansson, Haglund - under försäsongen och fram till fjärde omgången av Allsvenskan. Vinkeln är ungefär "Det är inte samma drag runt Elfsborg längre, vad ska ni göra för att återigen bli den stora utmanaren?"

Intressant nog avslutas alltså reportaget precis innan vårens stora kris i klubben ... Ni får läsa artikeln själva, jag antar att alla kommer att ha olika åsikter beroende på sin syn på Elfsborgs ledning.


Johan Nilsson, Göteborg - tisdag 23 maj 2017 kl 8.34
Jo, förresten, en konkret faktauppgift från artikeln är värd att förmedla: Elfsborg vill ha hem Samuel Holmén redan i sommar och jobbar hårt på det. Om det ska lyckas hänger på en enda sak - pengar.

Om Holmén ska komma i sommar måste IFE betala hans turkiska klubb eftersom han har ett år kvar på kontraktet. Plus att jag förmodar att Holmén då vill ha lön på turkisk nivå första året. Enligt artikeln har Holmén förståelse för att Elfsborg eventuellt inte kan lösa det. I så fall kommer han hem nästa sommar.

Min åsikt: Vi har god ekonomi. Lägg pengarna på Sampa, han behövs NU och är oändligt mycket värdefullare för klubben än alla Banguror i världen. Han är värd att riskera något för. Ring Svante Elfving och de andra finansiärerna från Svensson&Svensson-affären 2005.


Läs nya (från 23/5 kl 8.48) / dagens / äldre inlägg - Skriv inlägg!